Midsommarkänsla

Lifestyle blogg

Midsommar2022 Aktia LKV 11

Vad är det första du tänker på när du hör ordet ”midsommar”?

Somliga associerar denna högtid med lugnet på landet, en midsommarbrasa, vedeldad bastu eller specifika delikatesser på midsommarbordet. För andra kanske de nertystade gatorna och firandet i stan är mera tilltalande.

I vilket fall som helst, väntar denna högtid alldeles bakom hörnet och därför ska vi nu bekanta oss med olika alternativ för denna tillställning som för många även är början till ett välförtjänt semesterfirande.


Juhannus kattaus_ Aktia LKV

City-midsommar

En midsommar i stan har utan tvekan en alldeles egen stämning. Fastän firandet i stan har blivit mer populärt för många under åren, längtar många ändå ut till landet. Gatorna i stan ligger stämningsfullt nertystade och man känner en alldeles speciell känsla av lugn och ro. Man har verkligen tid att utan någon stress strosa långsamt runt omkring utan att bemötas av vardagens stök och trängsel.

En del lägenheter i stan har en så speciell stämning att till och med en stugentusiast säkerligen skulle trivas där under midsommarhelgen. Ett bra exempel är Ärtholmsgatans unika familjebostad. Den här charmiga och vackert renoverade helheten ligger på 2a våningen i ett Jugandhus byggt 1911. Lägenheten har högt till tak, stora fönster med breda förnserbräden, och drömlik havsutsikt, i synnerhet på vintern. På sommaren täcker grönskan lite av havsutsikten. I det vackra öppna köket kunde du lätt trolla fram midsommar delikatesser och efteråt promenera omkring I områdets vackra och stillsamma kvarter och varför inte ända till Brunnsparkens strand för att uppleva en av stadens mest omtalade midsommarbrasor.


Korkeavuorenkatu HANKO

Ett annat bra alternativ för de som bor längre västerut, kunde vara denna ljusa och vackra lägenhet i Hangös trendiga kvarter Östrahamnen. Detta underbara hem har en alldeles ypperlig balkong där man kan njuta av delikat midsommarmat och ljusa nätter. Med magen full kan man sedan slinka ner i husbolagets bastu och ta ett glas uppfriskande efteråt på balkongen.

Psst, ifall du är I behov av inspiration för festliga sommardrinkar, föreslår vi att du testar denna Rabarber-spritzer:

Rabarber-spritzer

150 g rabarber

1/2 dl socker

2 dl vatten

Tvätta rabarberna och skär i lagom stora bitar.

Häll rabarber, socker och vatten i en kastrull och koka i ca 10 minuter. Låt svalna.

Häll sedan upp 1/3 av rabarbersirapen genom en sil i ett festligt glas. Fortsätt med 1/3 russian och 1/3 bubbelvatten.

Dekorera med rabarber och lime.

Brakesund Rabarber
Rabarber-spritzerMidsommar i vacker natur men ändå inte på landet?

Hur låter en kombination av stadslivets bekvämligheter och lugnet på landet? Det perfekta stället kunde vara denna fantastiska plats som ligger riktigt nära gränsen mellan Ingå och Svartå. Detta vackra och ljusa stockhus från 1925 har en alldeles otroligt fin känsla från förr men samtidigt alla moderna bekvämligheter du kan önska dig. I trädgården kunde man lätt ordna en stämningsfull midsommarbjudning för nära och kära.

Ett annat ypperligt alternativ för den som är intresserad av denna typ av ”midsommarmix” kunde vara detta arkitektritade egnahemshus i Raisio. Här hittar du öppna sociala ytor i skandinavisk stil och kvalitet. Det stora köket erbjuder alla möjligheter för storkok och större bjudningar. Dessutom erbjuder detta hus på fantastiska terrasser och tom sovplatser för gästerna i ekonomibyggnader på gården. Detta är en plats som verkligen inte saknar sommarkänsla.

Raisio Aktia LKV TerassiMidsommar på landet

Smaken är som baken och för många är ändå en midsommar på stugan det dom värderar mest. Därför vill vi slutligen lyfta upp några fantastiska platser där en äkta midsommarkänsla verkligen blomstar!

Vårt första stopp blir i Pusula, där en mysig stuga badar I solljus på en vacker bergstomt. Till platsen hör även en egen liten gårdsdamm och en tomt på mer än en hektar. Även badplatsen ligger bara några meter bort - så du behöver inte åka långt för ett midsommarplask. Här kan du verkligen njuta av lugnet och och varva ner!


Biotakka luo tunnelmaa
Skapa mysig stämning såväl inne som ute med en kamin. 


Det sista stället är en underbar skärgårdsidyll med sann känsla av midsommarmagi i Lappvik. Denna havsfastighet erbjuder allt du kan önska dig och lite till. Här hittar du en ljuvlig sommarstuga, simstrand, kvällsol och givetvis en äkta midsommarbastu.

På tal om bastu rekommenderar vi att du provar följande. I Cilla’s sortiment hittar du fantastiska tvålar av olika slag och dofter vilket kommer att lyfta din midsommarbastuupplevelse till högre nivå. Lägg lite av Cilla’s bergamot-tvål i ett ämbare med vatten och låt bastukvasten av nyplockad björk ligga I blöt en Den fantastiska citrus-doften stannar länge I björklöven och du kan känna även känna denna härliga doft på huden flera timmar senare.

Med denna text vill vi även önska alla våra kunder, partners och läsare en fantastisk midsommar!


Vill ditt företag erbjuda lyxiga förmåner för Aktia LKVs kunder?  Om du vill ta del av vårt lysasnde koncept, vi väntar med iver! Hör av dig till  info@aktialkv.fi. Vi väntar med iver!

Text: Viola Nygrén

16 juni 2022

Dela sidan