Sisustustrendit 2019

Lifestyle blogi

Hmgoepprod

Nyt on taas se aika, kun saa tutustua ja ihastella tulevan vuoden sisustustrendejä. Monet viime vuoden trendeistä jatkuvat myös vuonna 2019. Esimerkiksi sametti, marmori ja mattapinkki puhuttelevat edelleen ja tuntuvat hyvinkin modernilta. Myös uudet värikkäät, räväkät ja mielikuvitukselliset trendit tulevat valloittamaan kotiemme sisustuksia.

Vuotta 2019 voisi kutsua värikkääksi ja rohkeaksi sisustusvuodeksi. Näin ennen 2020-lukua haluamme maksimoida sisustuksen kuvioilla, väreillä, naisellisilla muodoilla ja kauniilla silueteilla. Myös leikkimielisyys ja rohkeat valinnat sekä käsintehdyt esineet tuovat oman ilmaisutyylinsä koteihin. Palautamme aikaisemmat vuosikymmenet ja kulttuurit sisustuksiimme ja uskallamme leikkiä mielikuvituksella. Ole rohkea, nyt sisustuksessa ei tarvitse noudattaa sääntöjä.

dulux_sisustustrendit2019

Kuvat: dulux.com.au

Värit, muodot ja materiaalit

Perusvärinä harmaa ja valkoinen saavat ottaa pienen askeleen sivuun ja ne korvataan tänä vuonna beigellä. Beige on tyylikäs pohjaväri, joka antaa lämpimän ja kotoisan tunnelman huoneelle.

Kuvat: ellos.fi

Pohjaväriksi voimme valita neutraalin ja maanläheisen sävyn, mutta pikkuhiljaa siirtyminen yhä tummempiin sävyihin alkaa olemaan tätä päivää. Tänä vuonna on värivalintoja niin että riittää kaikille. Voimme valita räikeitäkin värejä ja sekoitta ne esim. enemmän hillittyyn ruosteen eri sävyihin.

Kuvat: Jotex.se

Tulevana keväänä tulemme näkemään vaaleanpunaisen, korallin ja oranssin eri sävyjä sisustuksissa. Yllätyksenä ei siis tule, että tänä vuonna Pantone on julistanut Living Coral (elävä koralli) vuoden väriksi.

Koralli ja oranssi sekä energisoiva vaaleanpunainen saavat seurakseen keltaiset ja vihreät sävyt. Eri marjoista otetut värit kuten violetti, punainen ja sininen näkyvät myös sisustuksissa enenevissä määrin. Suunnataan metsäretkellä ja haetaan inspiraatio suoraan luonnosta.

Jos värimaailma kiinnostaa, mutta tuntuu samalla vaikealta muuttaa koko kodin väriskaala yhdellä kertaa, niin voi aloittaa hankkimalla värikkään yksityiskohdan; aseta värikäs maljakko sohvapöydälle, maalaa seinä lempivärillä ja tuo sisään vaikka värikäs nojatuoli. Ja jos rohkeat ja uskaliaat värit eivät ole ihan sinun juttusi, niin löytyy paljon hillitympiä lempeitä värejä mistä valita.

annocollection_sisustustrendit2019_varitjamuodot

Kuvat: annocollection.com

Muodot

Ympäri maailmaa ja erityisesti sisustusmessuilla ja lehdissä olemme nähneet pyöreitä, soikeita ja naisellisia muotoja. Ainutlaatuisuus ja muodot tuntuvat oikeilta vuonna 2019. Muodot ja naisellisuus tuovat pehmeyttä myös sisustukseen. Pyöreät sohvapöydät, jakkarat, nojatuolit, rahit, ruukut, peilit ja maljakot ... you name it!

Kuva: dulux.com.au

Materiaalit

Sametti
Sametti tuli moniin koteihin muutama vuosi sitten ja näyttää edelleen siltä, että se trendimateriaalina säilyttää asemansa. Sametti ei enää ole ainoastaan syksyn ja talven trendi, vaan on sopiva materiaali käyttää ympäri vuoden. Sametti on uskomattoman pehmeä materiaali ja sopii hyvin kaikkiin pehmeisiin muotoihin.

jotex_ellos_sisustustrendit2019_sametti

Kuva: Jotex.se sekä Ellos.fi

Pellava ja liinavaatteet
Älä pelkää, pellava ei katoa sisustuksesta. Pellavaa on aina käytetty sisustuksessa ja erityisesti skandinaaviseen sisustustyyliin pellavalla on ollut asema luottomateriaalina. Se on monen sisustajan suosikki ja antaa persoonallisuutta ja vähän ylellisyyttäkin kotiin. Pyyhkeet, lautasliinat ja sängynpäälliset ovat parhaimmillaan, kun ovat tehty pellavasta. Myös pellavassa löytyy tänä vuonna paljon herkullisia värejä klassisten valkoisten, sinisten ja beigen lisäksi.

Pehmeys ja kodikkuus
Lammastaljat ja pehmeät ’nallekankaat’ antavat mukavan persoonallisen ilmeen tuoleissa ja raheissa. Myös matot saavat nyt olla muhkeita, isoja ja luoda kodin keskipisteen. Nämä pehmeät materiaalit sopivat parhaiten jos niitä yhdistää koviin, hiottuihin materiaaleihin.

joannafingal_sisustustrendit2019_pehmeys

Näissä kuvissa on kaikki kohdillaan, kun on yhdistetty luonnollista pellavaa, samettia ja lisäksi pehmeät ja pyöreät muodot jotka kohtaavat erinomaisesti marmorin ja lasin sekä metallin kovuuden. Kuvat: Joannafingal (instagram)

Marmoriset pinnat ja marmoriset kuviot
Marmori on edelleen ”in”. Marmoria käytetään kylpyhuoneessa, työtasoilla tai pienenä yksityiskohtana sisustuksissa. Marmori tuo sitä arjen luksusta ja antaa tyylikkään ilmeen kotiin.

Keramiikka ja posliini
tekevät uutta come-backia. Eri muotoiset keramiikkamaljakot, kulhot (mielellään korallimuotoiset) ja posliini, värillisinä, ovat virkeä lisä meidän kattauksiimme.

Boheeminen safari

Vuosi 2019 tuo tullessaan myös safarista ja viidakosta tuodun inspiraation sekä tekstiileissä että kodin sisustustuotteissa. Etnisyys sopii hyvin muuhun trendikkääseen sisustukseen, jossa yhdistetään värejä, kuvioita, puuta ja kasveja. Yhdistettynä ekologisiin valintoihin voin kertoa, että tämä trendi tulee jatkumaan pitkään. Boheemisen safarityylin rakennat puisista huonekaluista yhdistettynä rottinkiin tai nahkaan. Yhdistele viherkasveilla, keramiikkaesineillä, koreilla ja hamppuruoholla. Matalat tuolit ja värikkäät istuintyynyt sekä seinille mielenkiintoisia elementtejä luonnosta saavat yhdessä aikaan lomatunnelman keskelle olohuonetta.

Kuva: H&M Home

hmhome_sisustustrendit2019_lastensafari

Kuvat: H&M Home

Kasvit

Kasvit tuodaan nyt sisään koteihin. Sisusta viherkasveilla, ilmakasveilla, aseta amppeliin roikkuva kasvi tai tee ihana kuivakukka-asetelma. Viherpeukaloille on iso valikoima kasveja valittavana tänä vuonna. Kasvit toimivat dominoivana sisustuselementtinä. Mitä suurempi ja näyttävämpi, sen parempi.

joannafinga_annocollection_sisustustrendit2019_kasvit

Kuvat: Joannafinga sekä Annocollection.com

2019 ja kuivakukat - iso ja merkittävä lisä sisustustrendinä. Luo vaihtelua kuivatulla leikkokukkakimpulla tai aseta yksinkertainen oksa tai ruoho maljakkoon. Tämä on upea yksityiskohta ja kestävä ratkaisu. Instagramissa usein nähty hamppuruoho on edelleen trendikäs.

Ekologisuus, kestävä kehitys ja DIY

Vanha ja peritty huonekalu on mukava tuunata. Tee hauskoja löytöjä kirpputoreilta tai huutokaupoista ja osta käytettyä tavaraa uuden sijaan. Vain mielikuvitus on rajana, kun löydät jonkun ihanan vanhan huonekalun. Muista, että myös uusissa huonekaluissa ja sisustustuotteissa löydät nykyään paljon kierrätysmateriaalista valmistettua tavaraa. Valmistuksessa on panostettu lähituotantoon ja luonnonvaroja säästäviin tuotantomenetelmiin. Kestävä kehitys tulee voimakkaasti sisustukseen. Muovi materiaalina katoaa ja tilalle tulee puu, lasi sekä käsityö. Tulevan vuoden sisustustrendeissä näkyy erityisesti luonto, vastuullisuus ja tulevaisuusoptimismi.

Kuva: H&M Home

Ekologisuutta ja kestävää kehitystä edustaa myös oma tekeminen ja oman tyylin ilmaisu. Ihmiset etsivät entistä enemmän yksilöllisiä tuotteita ja ratkaisuja sisustukseensa. Itse tekeminen ja tuunailu tarjoavat myös erinomaista vastapainoa digitaaliseen elämään. Myös innostus kukkien ja kranssien sidontaan kuvastaa, että ympärille halutaan luoda kauneutta omin käsin.

Antonia Blechingberg

7.2.2019

Jaa sivu