Inredningstrender 2019

Lifestyle blogg

Hmgoepprod

Nu är det igen den tiden på året då vi får bekanta oss med och beundra det kommande årets trender. Många av förra årets trender fortsätter in till 2019. T.ex. sammet, marmor och matt ljusröd inspirerar ännu och känns väldigt aktuella. Också nya färggranna, fräcka och kreativa trender kommer att ta över inredningen i våra hem.

År 2019 är grant och modigt inom inredning. Just innan nya 20-talet vill vi maximera med mönster, färg, feminina former och vackra siluetter. Också lekfullhet och modiga val samt handgjorda föremål ger personlig touch till hemmen. Vi återhämtar tidigare årtionden och kulturer till vår inredning och vågar leka med fantasin. Var modig, nu behöver du inte följa några regler!

bilder: dulux.com.au

Färger, former och material

Grått och vitt som basfärg kommer att ta ett steg åt sidan för att ge rum för beige. Beige är en stilig bottenfärg som ger värme och skapar en hemtrevlig stämning.


Bilder: ellos.fi

Som basfärg kan vi välja en neutral och naturnära nyans men så småning om kommer en allt mörkare färg att ta över och bli mer aktuell. I år finns det färger för allt och alla. Välj t.ex. en fräck färg och blanda det med en mer nedtonad färg av rost i olika nyanser.


Bilder: Jotex.se

I sommar kommer vi att se olika nyanser av ljusrött, korall och orange i inredningen. Det är ingen överraskning att Pantone har utsett Living Coral (levande korall) som årets färg.

Korall och orange samt energirika ljusröda får sällskap av gult och grönt. Olika färger från bär som violett, röd och blå kommer även att synas mer. Gå ut på en skogspromenad och bli inspirerad direkt från naturen.

Ifall färgerna intresserar men det känns svårt att ändra hela hemmets färgskala på en gång kan du börja med små färggranna detaljer; ställ en färggrann vas på soffbordet, måla en vägg med din favoritfärg eller hämta in en färggrann länstol. Och ifall modiga och vågade färger inte är din grej, finns det otaliga mer dämpade och milda färger att välja mellan.

annocollection_sisustustrendit2019_varitjamuodot


Bilder: annocollection.com

Former

Runtom i världen och speciellt på inredningsmässor och i tidningar ser man runda, ovala och feminina former. Unika former känns riktigt 2019. Feminina former ger en mjukhet till inredningen. Runda soffbord, pallar, länstolar, fotpallar, krukor, speglar, krukor…you name it!


Bilder: dulux.com.au

Material

Sammet
Sammet återvände till många hem för några år sedan och den håller kvar sin ställning. Sammet är inte bara höstens och vinterns trend utan fungerar året om. Det är ett otroligt mjukt material och passar in med alla mjuka former.

jotex_ellos_sisustustrendit2019_sametti


Bilder: Jotex.seEllos.fi

Linne
Var inte rädd, linne försvinner inte ännu. Linne är ett populärt material i inredning speciellt i skandinavisk stil där den fungerat som ett säkert kort. Den är favorit bland många stylister och ger personlig och elegant look. Handdukar, servetter och sängöverkast är som bäst då de är av linne. Även av linne finns det härliga färger på sidan om de mer klassiska vita, blåa och beige.

Mjukt och hemtrevligt
Fårskinn och mjuka nalletyger ger en personlig touch till stolar och fotpallar. Också mattor kan vara maffiga och vara centrum av hemmet. Dessa mjuka material passar bäst ihop med hårda och slipade material.

joannafingal_sisustustrendit2019_pehmeys


I dessa bilder är allt till punkt och pricka. Naturligt linne, sammet samt mjuka och runda former kombineras perfekt till den hårda marmorn, glas och metall. Bilder: Joannafingal (instagram)

Marmorytor och mönster

Marmor är fortfarande in. Marmor används i badrum, som arbetsytor och som små inredningsdetaljer. Den ger en lite gnutta lyx i vardagen och ger en elegant touch i hemmet.

Keramik och porslin

gör en ny come-back. Olika formers keramikkrukor, skålar (gärna i korall) och färgat porslin är ett piggt tillägg till vår dukning.

Bohem safari

År 2019 hämtar även med sig inspiration från safarin och djungeln. Etnicitet passar bra in med annan trendig inredning där man kombinerar färg, mönster, trä och växter. I kombination med ekologiska val kan jag säga att denna trend kommer att fortsätta länge. En bohem safaristil bygger du av möbler i trä kombinerat med rotting och läder. Kombinera grönväxter, keramik prylar, korall och hampagräs. Låga stolar med färgranna sittdynor samt intressanta väggelement från naturen skapar en magisk semesterstämning direkt i ditt vardagsrum.


Bilder: H&M Home

hmhome_sisustustrendit2019_lastensafari


Bilder: H&M Home

Växter

Inred med grönväxter, luftväxter, hängande växt i en ampel eller gör en ljuvlig uppsättning av torkade blommor. För dig med gröna fingrar finns det otaliga växter att välja mellan i år. Växterna fungerar som dominerande element i inredningen. Ju större desto bättre.

joannafinga_annocollection_sisustustrendit2019_kasvit


Bilder: Joannafinga och Annocollection.com

2019 är den torkade växtens år. Skapa variation med en torkad bukett av snittblommor eller placera en enkel kvist eller gräs i en vas. Detta är en vacker detalj och långvarig lösning. Hampagräset som ofta setts på Instagram är ännu trendig.

Ekologisk, hållbar utveckling och DIY

En ärvd använd möbel är lätt att omvandla. Gör roliga fynd på lopptorg eller auktioner och föredra gammalt framför nytt. Bara din fantasi sätter gränser då du hittar en ljuvlig möbel. Kom ihåg att du även hittar nya möbler gjorda av återanvänt material. I tillverkningen poängteras närproduktion och metoder som sparar på naturtillgångarna. Hållbar utveckling blir en allt mer viktig del i inredningen. Plast försvinner och ersätts med trä, glas och handarbete. I årets inredningstrender syns speciellt naturen, ansvarsfullhet och framtidsoptimism.

Ekologi och hållbar utveckling representerar också do it yourself och att man ska få uttrycka sig själv. Man strävar allt mer efter personliga produkter och lösningar. Att arbeta med händerna och personliga val ger även en ypperlig balans till den digitala världen. Även intresset för blommor och att binda sina egna blomkransar visar intresset för att skapa vackra element med egna händer.

Bilder: H&M Home

Antonia Blechingberg

7 feb. 2019

Dela sidan