Magnus Nyström

Meistä enemmän

Magnus Nystrom 3

Välittäjämme Raaseporissa

Miten päädyit välittäjäksi?

Aloitin välittäjänä, koska työ vaikutti mielenkiintoiselta. Minua kiinnosti se, että pääsisin kiinteistönvälittäjän hommissa harjoittamaan myyntityötä, näkemään erilaisia paikkoja sekä hyötymään koulutuksestani rakentamisen alalla.

Miten päädyit töihin juuri Aktia Kiinteistönvälitykseen?

Päädyin Aktia Kiinteistönvälitykseen oltuani ensin muutaman vuoden ajan OP-Kiinteistökeskuksessa. Siirryin tuolloin Aktialle samanaikaisesti muutaman muun kollegani kanssa.

Mitkä ovat mielestäsi välittäjän tärkeimmät ominaisuudet?

Olen melko varma siitä, että rehellisyys, paikallistuntemus, asiantuntemus, kärsivällisyys sekä se, että tulee toimeen erilaisten ihmisten ja tilanteiden kanssa ovat asioita, jotka kaikki ovat tässä hommassa todella tärkeitä.

Onko sinulla tällä hetkellä markkinoilla (tai tulossa markkinoille) kohdetta, jota ei kannata missata?

Näin alkuvuoden tienoilla on käyty alustavia neuvotteluita useammasta mielenkiintoisesta kohteesta. Mieleeni tulee mm. muutama vapaa-ajan kohde sekä eräs maatila, nämä tulevat todennäköisesti myyntiin keväällä. Stay tuned!

Onko työssäsi tapahtunut jotain jännittävää, hauskaa tai opettavaista? Jotain sellaista, josta haluaisit kertoa?

Kerran käydessäni niin sanotulla hankintakäynnillä saarikohteessa asiakkaan veneellä, kävi jotain joka jäi minulle ikuisesti mieleen. Pikkuiseen buster-veneeseen hypähtäessämme naisasiakkaan auton avaimet nimittäin tippuivat mereen. “Ei hätää, mies saa sukeltaa ne kun tullaan takaisin” hän sanoi.

Saareen saapuessamme laiturin alla pesineet harakat päättivät hyökätä minua kohti. Omistajat sanoivat, että “Näin ne tekevät, mutta eivät ne päälle tule.” Lähtiessäni pois saaresta kävi yksi harakoista jälleen kimppuuni niin, että paluumatkalla veneessä huomasin kasvoistani valuvan verta. Henkilö, joka istui vieressäni veneessä sattui olemaan lääkäri joka tunsi yhden kollegani, tämän pään alueelle kohdistuneen leikkauksen tiimoilta. Lääkäri ihmetteli, että kohtasi jälleen meidän alan henkilön, jolla oli niin sanotusti “ongelmaa pääkopassa”.

Parin päivän päästä tarkistin asiakkaalta, miten auton avainten kanssa kävi. Asiakas kertoi, että veden syvyys olikin yllättänyt, sillä se oli ollut noin 7 metriä. Näin ollen asiakkaat olivat päättäneet yöpyä vielä yhden yön saarimökissään odotellen, että heidän poikansa toisi auton vara-avaimen seuraavana päivänä. He olivat ajatelleet, että kyllä tämä tästä kun heillä kerran on mökissä vielä vähän viiniäkin. Kun he olivat saapuneet mökille olivat he joutuneet toteamaan, että viini olikin alkoholitonta ☺!

Juttu päättyi kuitenkin onnellisesti, sillä tämä ihana kohde toki myytiin!

Mikä on parasta työssäsi?

Tietty vapaus, ihmisten eri elämänvaiheiden haasteiden selvittäminen sekä unelmien toteuttaminen. Lisäksi: se tunne, kun saa kaupan maaliin.

Miten kuvailisit tyyliäsi välittäjänä?

Toivon, että minut tunnetaan luotettavana, rauhallisena ja tarkkana välittäjänä. Kuuntelen mieluummin kuin puhun ja pyrin palvelemaan asiakasta parhaalla mahdollisella tavalla.

Minkälainen on onnistunut myynti – sekä myyjän että ostajan näkökulmasta?

Kun molemmat osapuolet kokevat saaneensa palvelua ja kaikkien mielestä kauppa on onnistunut. Onnistuneessa myynnissä on myös tärkeää voida todeta välittäjän olleen apuna prosessin alusta loppuun.

Myyt unelma-asuntoja, mutta mikä onkaan oma unelmakohteesi? Sellainen, jonka haluaisit itse ostaa?

Sellaista ei ole oikeastaan tullut vielä eteeni näiden 25 vuoden aikana. Ehkä se on osasyy, että on vielä intoa jatkaa.

Miltä luulet markkinoiden näyttävän lähitulevaisuudessa? (tulevina 6 kk)

Mielestäni alueella, jossa itse toimin ollaan nyt palattu suunnilleen koronaa edeltävälle tasolle, vaikka moni median kanava antaakin tilanteesta synkemmän kuvan. Uskon, että kesään mennessä tilanne näyttää taas pykälän verran paremmalta ja saamme positiivisia merkkejä kehityksestä.

Miten rentoudut vapaa-ajalla?

Rentoudun omassa rauhassani pienissä metsähommissa, omakotitalon huoltohommissa tai monien ystävieni taikka perheeni kanssa aikaa viettäen.

Mitä teet mieluiten vapaa-ajallasi?

Työtä, pieniä projekteja, matkustelua sekä perheen ja ystävien kanssa seurustelua – kaikkea tätä sopivassa suhteessa. Työ- ja vapaa-aikani sulautuvat monesti yhteen.

Miten kiinteistönvälitys toimii muun elämän kanssa? Kuten lapset, perhe, vapaa-aika.

Kiitos oikein hyvin! Kyseessä on elämäntyyli, jossa on tietty vapaus itse valita mitä milloinkin tapahtuu. Kiireisemmät ajat myös “antavat bonusta” tekijälleen siinä mielessä, että onnistuneita kauppoja seuraa tilipussissa näkyvä korvaus.


MAGNUS NYSTRÖM
magnus.nystrom@aktialkv.fi
0440 473 414

27.2.2023

Jaa sivu