Magnus Nyström

Mer om oss

Magnus Nystrom 3

Vår mäklare i Raseborg

Hur kommer det sig att du blev mäklare?

Jag blev mäklare i och med att branschen verkade intressant och för att jag via mäklaryrket fick jobba inom försäljning, se olika platser och utnyttja min yrkeskunnighet som byggnadsingenjör.

Hur hamnade du på just Aktia Fastighetsförmedling?

Efter några år på OP-fastighetsförmedling flyttade jag över till Aktia Fastighetsförmedling. Jag och ett par kolleger flyttade samtidigt så vi kunde påverka och bygga upp Aktias fastighetsförmedlingstjänst tillsammans i och med att vi var ett team redan sedan tidigare.

Vilka är de viktigaste egenskaperna för att lyckas som mäklare, enligt dig?

Jag är säker på att för att få allting att fungera och gå ihop måste man vara ärlig, ha lokalkännedom, områdes expertis och tålamod. Dessutom är förmågan att komma överens med olika sorters mänskor mycket viktigt!

Har du något spännande objekt ute på marknaden just nu som man inte får missa?

Så här i början av nya året har vi gått igenom en mängd nya och spännande objekt. Det lönar sig att hållas i kontakt om ni är intresserade av fritidsställen för några ypperliga möjligheter är på kommande under våren!

Har du något roligt / minnesvärt / lärorikt minne från din tid som mäklare?

Ja de finns det gott om, men en gång som jag inte kommer att glömma var under den perioden då min kollega Mosse var allvarligt sjuk. Jag skulle ut i yttre skärgården på en värdering
inför försäljning och vi skulle åka med kundens båt. Då kvinnan hoppade i Bustern föll hennes bilnycklar i havet, “ingen panik”, sa hon, ”min man får dyka efter dem på vägen hem”.
Då vi kom fram till holmen flög det skator omkring runt bryggan men mannen och kvinnan sade att de är ofarliga och att de inte gör något åt oss trots att de har sitt bo där bredvid. När vi skulle åka från holmen tillbaka till fastlandet attackerade en av skatorna mig så pass illa att det började blöda från mitt huvud. Kvinnan, som var läkare och hade vårdat min kollega Mosse, plåstrade om mig och konstaterade att nu har vi två mäklare som är ”sjuka i huvudet”!
Efter ett par dagar ringde jag för att kolla hur det gått med nycklarna så berättade de att det var mycket djupare vid bryggan än de trott, hela 7 meter! Så de bestämde sig för att åka tillbaka till stugan och vänta på reservnyckeln nästa dag, de hade dessutom en flaska vin som väntade på dem där. När de kom tillbaka till stuga märkte de att vinet banne mig var alkoholfritt! :) 

Men hela incidenten ledde ändå till en lyckad försäljning så slutet gått allting gått! :)

Vad är det bästa med ditt jobb?

Friheten naturligtvis, att få vara med människor och se deras olika livsskeden och hjälpa dem med olika utmaningar och att uppnå deras drömmar. Och känslan då hårt jobb leder till affär är bara så härlig.

Hur skulle du beskriva din stil som mäklare?

Jag hoppas att jag anses som en pålitlig, lugn och noggrann person. Jag lyssnar gärna på kunden och kundens tankar istället för att låta munnen gå i ett och jag strävar alltid efter att ge bästa möjliga kundservice.

Vad är en riktig bra försäljning – sett ur både säljarens och köparens perspektiv?

När båda parter anser att affären är lyckad och är nöjda med kundservicen, då kan man lugnt säga att mäklaren gjort sitt jobb väl.

Du säljer drömboenden, vilket är ditt eget drömobjekt att köpa?

Det har inte ännu kommit emot under 25 år. Kanske beror det delvis på att jag har drivkraft att fortsätta arbetet och leta vidare efter just detta drömobjekt.

Vision – hur ser du på framtidens bostäder eller bostadsmarknaden I storstäderna?

Området där jag rör mig är enligt mig nu tillbaka på ungefär samma nivå som innan koronan. Men jag tror och vill hoppas att situationen har ändrats till det bättre till sommaren och att situationen utvecklas till det positiva.

Hur kopplar du av på fritiden?

Jag kopplar av när jag jobbar för mig själv med mindre skogsarbete eller med små reparationer på vårt egnahemshus och med alla vänner och familjen.

Vad sysslar du helst med på fritiden?

Reser, är med familjen och med vänner i rimliga mängder. Ofta i det här yrket smälter vännerna, fritiden och jobbet ihop.

Hur går mäklandet det med livet i övrigt – familj, barn, fritid?

Tack, rätt bra faktiskt. Det är en livsstil där man måste lära sig att välja när man ska varaledig, och när det är mest hektiskt gäller det
att jobba mera. Oftast får man ju som bonus för väl gjort arbete, att affären blir av och kunderna är nöjda och då kan det synas då det är lönedag också.

MAGNUS NYSTRÖM
magnus.nystrom@aktialkv.fi
0440 473 414

27 feb. 2023

Dela sidan