Stailaajan vinkki - Näin luot kesäistä tunnelmaa kotiisi

Lifestyle blogi, Stailaajan vinkki

Kadermonkatu 24 as 1 35

Stailaajan parhaat vinkit

Pitkään odotettu kesä on vihdoin täällä! Niinpä nyt onkin mitä parhain aika tuoda raikkautta ja valoa myös kodin sisätiloihin.

Vaihda siis talvisesongin tummat ja raskaat tekstiilit keveämpiin ja värikkäämpiin vaihtoehtoihin, sisusta väreillä sekä kesäisillä kuviolla ja tuo luonto kotiisi viherkasveilla ja kukilla. Kesäinen kodinsisustus luo ympärilleen iloa sekä rentoa ilmapiiriä, heijastellen samalla vuodenajan heleää kauneutta sekä valoa.

Tässä postauksessa stailaajamme Antonia Blechingberg jakaa kanssasi sesongin parhaat sisustusideat. Näillä vinkeillä tuot kesän taikaa kotiisi, säästä riippumatta!

Iloiset värit & kesäiset materiaalit

Pimeän talvikauden jälkeen kaipaamme pirteyttä ja värejä. Jokainen väri välittää erilaista tunnetilaa joten valitse kotiisi sävyjä, jotka tuovat sinulle iloa ja hyvää mieltä.

Kesä on täydellinen aika kokeilla uusia, rohkeampia värivalintoja. Annetaan siis värien tuoman ilon hehkua kodeissamme!

Tilaa rauhoittavat sävyt

Sinivihreän eri sävyt ovat värejä, jotka luovat ympärilleen rauhaa ja harmoniaa. Sama pätee vaaleanpunaiseen sekä laventelin sävyiseen lilaan. Mikäli siis kaipaat seesteistä tunnelmaa kotiisi, suosittelen näiden värivaihtoehtojen puoleen kääntymistä.

Partnerit; Cover Story ja Cilla's 

Energisoivat kesävärit

Punaisen ja keltaisen eri värisävyt tuovat mieleen auringon ja lämmön. Nämä värit viestivät energiasta ja rohkeudesta – ne ovatkin nappivalinta näyttävyyttä hakevalle sisustajalle ja nämä hehkuvat sävyt tuovat aivan uutta tunnelmaa tilaan.

Cover Story, Cilla's 

Hillittyä sävymaailmaa

Jos suosit hieman hillitympää väriskaalaa, kannattaa kotisi sisustukseen valita pehmeämpiä pastellisävyjä: ne tuovat raikkautta ja keveyttä sisustukseen. Vaaleanpunainen, mintunvihreä tai vaaleansininen sävy luo rauhallisen ja lempeän tunnelman kotiin. Yhdistä hempeät sävyt muihin vaaleisiin väreihin ja luot harmonisen kokonaisuuden kesäiseen kotiisi.

Onko toiveissasi suurempi muutos? Maalaa yksi seinistäsi heleän kesäisellä värillä! Näin saat kauniin katseenvangitsijan, joka luo varmasti raikasta kesätunnelmaa kotiisi.

Yllättävät värit piristävät

Erikoisempien väriyhdistelmien kokeileminen luo tilaan iloa sekä pirteää tunnelmaa. Esimerkiksi hiekankeltainen yhdessä murretun vaaleanpunaisen sävyn kanssa on kiinnostava yhdistelmä. Lisäksi esimerkiksi aprikoosin sävy yhdistettynä vihreään toimii väriyhdistelmänä yllättävänkin hyvin, luoden leikkisää ilmettä sisustukseen.

Tummemmat sävyt tekevät comebackin

Myös tummemmat värit tekevät paluun koteihimme: nyt näemme sisustuksissa mm. burgundin, luumun ja terrakotan sävyjä. Etenkin terrakotta on tänä vuonna selvä trendiväri ja se sopii erityisen hyvin ulkokäyttöön erikokoisten ja -muotoisten ruukkujen muodossa.

Kuviot tuovat kodin sisustukseen idyllistä kesäromantiikkaa

Kuvioiduissa pinnoissa ovat luontoaiheet usein onnistunut valinta

Kuviot luovat tilaan kodikkuutta ja persoonallisuutta. Ne ovatkin ehdottomasti tämän kesän must-have sisustusidea – olipa toteutus sitten yksittäinen kukkakuvioinen tyyny taikka laajempi alue kodin tiloissa, kuten tapetoitu seinäpinta.

Kuvioidut tapetit tai kankaat herättävät monissa meistä positiivisia mielikuvia; ne yhdistyvät ajatuksissamme usein lapsuuden muistoihin sekä kesäiseen tunnelmaan.

Kesäiset luonnonmateriaalit

Luonnonmateriaalit tuovat tilaan ajattoman ja raikkaan ilmeen ja ne sopivat kaikkialle, niin ulkotiloihin kuin sisällekin. Kesän suosituimpia materiaaleja ovat bambu, puu, rottinki, pellava, juutti ja keramiikka.

Tekstiileissä suositaan kesäisin hengittäviä materiaalia kuten pellavaa ja puuvillaa. Pellava on loistovalinta vuodenajasta toiseen, ollen myöskin hyvin ajaton sekä ekologinen valinta. Vaalea ja kevyesti ryppyinen pellavakangas kuuluu kesään ja luo ihastuttavan tunnelman kotiisi. Täytä sohvasi pellavatyynyillä, vaihda talvikauden paksumpi sängynpeitto kevyempään pellavaiseen versioon ja ripusta ikkunoiden raameiksi kauniit ja ilmavat pellavaverhot.

Tämän hetken toinen trendaava kesämateriaali on krepattu puuvilla. Kreppi-vuodevaatteiden hieman kuplamainen kangas antaa viileän ja ilmavan tunnun iholle, hengittäen hyvin ja tuntuen viileän mukavalta. Täydellinen valinta lämpimiin kesäöihin!

Tuo vihreys ja luonto sisään

Kesä tuo mukanaan upeaa kukkaloistoa sekä vehreää kasvillisuutta – lisätään siis tätä luonnon taikaa myös kotiisi! Tämä onnistuu tuomalla sisään tuoreita kukkia ja viherkasveja: ne luovat raikkaan ja elinvoimaisen ilmeen kotiisi.

Kerää lempikukkiasi pihalta tai tienpenkalta ja tee niistä kaunis kimppu.

Leikkokukat ovat klassinen tapa tuoda kesä sisätiloihin, mutta harkitse myös vaihtoehtoista koristelutapaa käyttäen esimerkiksi yrttejä, hedelmiä ja/tai vihanneksia. Nippu porkkanoita tai kulhollinen sitruunoita tuo helposti väriä keittiöön ja on edullinen tapa piristää tilan tunnelmaa.

Tuoreet yrtit tuovat keittiöön herkullista tuoksua sekä vehreyttä

Luonnonvalo & avoimet ikkunat

Hyödynnä luonnonvaloa mahdollisimman paljon: avaa ikkunat ja anna valon tulvia sisään. Vaihda raskaat verhot kevyisiin tai käytä sälekaihtimia, jotka säätävät valon määrää. Luonnonvalo luo tilaan ilmavuutta ja energisoi mieltä.

Näin luot viihtyisyyttä kotisi ulkotiloihin

Partneri: Kirkkonummen Kukka

Vihdoin on käsillä sesonki, jolloin voimme siirtyä viettämään aikaa ulkotiloihin!

Kesäisin kotiemme ulkotilat tarjoavat upean lisäyksen asumisviihtyvyyteen. Auringon ja lämmön myötä vietämme mielellämme aikaa parvekkeella ja terassilla nauttien rentouttavista hetkistä, seurustelusta ja herkullisista aterioista. Sijoita terassille tai parvekkeelle mukavia istuinryhmiä, aurinkotuoleja tai riippumattoja, jotta voit nauttia ulkoilmasta ja kesäisestä säästä.

Tässä muutamia vinkkejä, joiden avulla voit helposti piristää parveketta tai terassia tulevaa kautta varten:

Suunnittelu

Aloita miettimällä, minkä tarkoituksen haluat antaa parvekkeelle ja/tai ulkotilalle. Suunnittele ja toteuta tämän tarkoituksen mukaisesti säilytys- ja kalustesijoittelut. Ajattele monikäyttöisyyttä! Tärkeintä on että pohdit omia tarpeitasi ja toiveitasi, määritellen ensin parvekkeen tai terassin käyttötarkoituksen. Näin voit suunnitella tilan optimaalisen toimivaksi, sekä kasveille että oleskelulle

Sijoita kestäviin, käytännöllisiin ja mukaviin ulkokalusteisiin.

Suosi kalusteita luonnonmateriaaleista, kuten bambusta, rottingista ja puusta valmistettuja kalusteita. Laadukkaisiin kalusteisiin sijoittaminen kannattaa. Myös erilaiset muovimateriaalit kuten polyrottinki ja aintwood ovat hyviä vaihtoehtoja ulkokalusteissa, kestäen vaikeissakin sääolosuhteissa vuodesta toiseen ja ollen hyvin helppohoitoisia.

Ja muista, aina ei tarvitse ostaa uutta, sillä terassikalusteet ovat monesti kunnostettavia esim. puuöljyn avulla.

Vinkki! Pienille parvekkeille kannattaa hankkia taitettavia kalusteita, jotka voi tarvittaessa kätevästi taittaa kasaan ja siirtää sivuun. 

Sisusta kasveilla

Terassi tai parveke ilman kasveja voi helposti vaikuttaa tilana jäykältä ja kylmältä. Kasvien tuominen parvekkeelle tekee kokonaisuudesta hetkessä kodikkaamman. Hyödynnä erikokoisia ruukkuja, jotka luovat tilaan ulottuvuutta sekä viihtyisyyttä. Täytä ruukut kasveilla ja kukilla, mutta muista valita lajikkeita jotka pärjäävät ulkona.

Partneri: Kirkkonummen Kukka 

Stailaajan Vinkki: Sisusta terassisi yrttiruukuilla, kuten rosmariinilla, timjamilla, mintulla tai basilikalla. Vehreät ruukut luovat rentoa tyylikkyyttä tilaan ja samalla voit nauttia tuoreiden yrttien tuoksusta sekä hyödyntää yrttejä ruokien koristeena tai juomien mausteena.

Viihtyisää tunnelmaa valaistuksella 

Valaistus on tärkeä osa kodin kesäistä sisustamista. Hämärinä iltoina voit käyttää valosarjaa, kynttilänjalkoja tai vaikkapa paristokäyttöistä pöytä- tai lukuvalaisinta luodaksesi viihtyisän vaikutelman. Oikeanlaisella valaistuksella voit helposti luoda kodikkaan ilmapiirin tilaan kuin tilaan.

LED-valosarja sopii täydellisesti parvekkeelle, sillä valosarjat levittävät pehmeää ja miellyttävää valoa. Aurinkokennolla toimivat valaisimet, kuten lattiavalaisimet sekä kynttilänjalkoihin yhdistettävät valot, syttyvät automaattisesti hämärän saapuessa ja luovat mukavaa kesäillan tunnelmaa ympärilleen. Aurinkokennolla toimiva ulkovalaisin on myös helppo sijoittaa ja sitä voi siirrellä tarpeen mukaan - sähköliitäntää kun ei tarvita.

Lisävinkki: Mikäli näiden valovaihtoehtojen sijaan haluat luoda valaisulla hämyisän rauhallisen tunnelman – esimerkiksi illalliselle parvekkeella – sytytä elävät kynttilät.


Toivon, että sait postauksesta itsellesi inspiroivia vinkkejä, joiden avulla voit sisustaa kotisi kesäkuntoon. Tärkein asia on kuitenkin tämä: nauti kesästä kodissasi!


Teksti ja stailaus: Antonia Blechingberg

Valokuvaaja: André Bottenstock, Victor Stenström

Partners: Kirkkonummen Kukka, Cover Story ja Cilla's

13.6.2023

Jaa sivu