Satu Taponen

Meistä enemmän

Satu Taponen

Välittäjämme Lohjalla

1. Miten päädyit välittäjäksi?

Kymmenen vuotta sitten kiinteistönvälittäjä tuli arvioimaan omaa kotiani. Juttu luisti välillämme ja hän koki, että minä sopisin hyvin välittäjän työhön. Elämäntilanne oli juuri silloin otollinen uudelle, joten tartuin haasteeseen. Tällä tiellä olen ollut nyt jo siis kymmenen vuotta!


2. Miten päädyit töihin juuri Aktia Kiinteistönvälitykseen?

Entinen kollegani kertoi, että Lohjalle avataan oma välitystoimisto ja suositteli minua esimiehelleen.

Olen viihtynyt täällä todella hyvin ja meillä on Lohjalla hyvä "boogie" kollegani Sarin kanssa.


3. Onko sinulla tällä hetkellä markkinoilla kohdetta, jota ei missään nimessä kannata jättää näkemättä?

Laitoin juuri myyntiin Lohjan Kaunolantiellä kohteen, jossa yhdistyvät kesämökin ja omakotitalon ominaisuudet. Ihana kokonaisuus!


4. Mikä parasta työssäsi?

Ihmisten kohtaaminen sekä heidän auttaminen kodin ostamisessa ja myymisessä. Usein on niin, että autan samaa perhettä sekä myymään oman kotinsa että löytämään uuden.

5. Mitkä ominaisuudet ovat sinusta olennaisia välittäjän työssä?

Se, että osaa kuunnella asiakkaiden erilaisia toiveita ja palvella heitä sen mukaan. Kodin myyminen tai ostaminen on elämän suurimpia asioita ja välittäjänä tätä prosessia on kunnioitettava kaikin mahdollisin tavoin.

Myös asiakkaan ikä vaikuttaa siihen, millä tavoin asioihin suhtaudutaan.

Nuorille ensikodin osto on uutta ja on monia asioita, joissa heitä on hyvä opastaa. Toisaalta ikääntyneet ihmiset tarvitsevat myös opastusta ja heitä kohdeltava erityisen kunnioittavasti: erityisesti silloin, jos kyse on heidän itse rakentamastaan talosta jolloin asiassa on paljon tunteita sekä muistoja mukana.

6. Miten kuvailisti tyylisi välittäjänä?

Olen helposti lähestyttävä ja empaattinen välittäjä. Kunnioitan asiakkaiden erilaisia elämäntilanteita ja palvelen heitä tilanteeseen mukautuen. Asiakkaideni kanssa olen niin nauranut kuin itkenytkin.

Asiakkaani tavoittavat minut aina, mikäli heillä on jotain sydämellään.

Pyrin vastaamaan kaikkiin esille tulleisiin kysymyksiin ja varmistan, että kaikki osapuolet ovat ymmärtäneet pienetkin yksityiskohdat ennen kaupan tekemistä. Olen siis hyvin huolellinen ja tarkka työssäni.

7. Minkälainen on erinomaisesti onnistunut myynti – sekä myyjän että ostajan näkökulmasta?

Onnistunut myynti on sellainen, että olen saanut myyjälle asunnosta parhaan mahdollisen hinnan ja samalla löytänyt oikean ostajan kodille. Varsinkin kiinteistöjen kohdalla on hyvä, että ostaja tietää mitä ostaa (= kiinteistöä on itse hoidettava, ei ole taloyhtiön vastuita). On hienoa kun ostaja tuntee löytäneensä KODIN, juuri sen hänelle oikean. Myös välittäjälle tämä antaa tunteen siitä, että on onnistunut työssään.

8. Miten rentoudut vapaa-ajalla?

Menin toissa vuonna arvioimaan kesäasuntoa, joka yllättäen tuntuikin juuri meidän perheellemme sopivalta paikalta. Olimme tuossa vaiheessa jo vuoden verran etsineet kesämökkiä.

Mökistä on tullut toinen kotimme, koska siellä voi olla myös talvella. Siellä rentoudun ja vietän suurimman osan vapaa-ajastani. On ihanaa, että oma ammatti toi myös tällaisen unelman tullessaan. Työn parhautta!


9. Mitä mieluiten teet vapaa-ajalla?

Poikani harrastus on vienyt minua ympäri maailman mitä erikoisempiin paikkoihin. Lisäksi vapaa-aika kuluu kahden mummin murusen kanssa. Ja kuten jo mainitsin, vapaa-aikani vietän mieluiten upealla kesämökillämme, jossa kerään voimia seuraavaan seikkailuun.

10. Miten asunnonvälitys toimii muun elämän kanssa? Kuinka yhdistää työ, perhe ja vapaa-aika?

Nyt, kun lapset ovat jo omillaan ja isompia, on työn hoitaminen helpompaa. Nykyinen puolisoni on tottunut työni luonteeseen ja hyväksynyt sen, että välittäjän toimeni kulkee aina mukana eikä se häiritse parisuhdettamme. On myös hetkiä, että puhelimeen voi laittaa "soitan sinulle vapauduttuani” -viestin, jos tilanne perheessä niin vaatii. Tasapaino perheen ja työn välillä on ehdottoman tärkeää löytää.


SATU TAPONEN
satu.taponen@aktialkv.fi
044 746 7035

9.12.2022

Jaa sivu