Satu Taponen

Mer om oss

Satu Taponen

Vår mäklare i Lojo

1. Hur kommer det sig att du blev mäklare?

  För tio år sedan kom en mäklare för att värdera mitt hem. Vi klickade och talade länge och hon ansåg att yrket som mäklare skulle passa mig bra. Min livssituation var just på perfekt för ett omnbyte så jag tog chansen och tackade ja till utmaningen.På den vägen är jag, tank att det redan gått tio år! 

  2. Hur hamnade du på just Aktia Fastighetsförmedling?

   Min tidigare kollega berättade att Lojo skulle få en ny mäklarbyrå och rekommenderade mig till sin förman. Jag har trivats mycket bra här och känner att vi har en bra "boogie" med min kollega Sari.

   3. Har du något spännande objekt ute på marknaden just nu som man inte får missa?

    Jag satt nyligen ut i Lojo på Kaunolantielle ett toppfint objekt, här kombineras egenskaperna hos stugliv och egnahemshus. Ljuvlig helhet!

    4. Vad är det bästa med ditt jobb?

     Att möta folk och hjälpa dem med att köpa och sälja. Ofta är det så att man hjälper samma familj att både sälja och sedan att köpa ett nytt hem.

     5. Vilka egenskaper tror du man behöver för att bli en skicklig mäklare? 

     Att kunna lyssna på sina kunder och inse deras olika behov och att betjäna kunden enligt det. Att sälja eller köpa hem ä ren av de största affärerna man gör i sitt liv och som mäklare är det extremt viktigt att man respekterar hemmet och kunderna på alla sätt, I synnerhet då hemmet är byggt av kunderna och det finns en massa fina minnen och känslor med. 

     6. Hur skulle du beskriva din stil som mäklare?

      Jag är lätt att närma sig och är empastisk. Jag respekterar mina kunder och de olika livssituationerna de är i och betjänat dem enligt hur det passar bäst. Med mina kunder har jag tom skrattat och gråtit. Mina kunder kan alltid kontakta mig då de har något på hjärta.

      Jag strävar efter att svara på alla frågor som kommer och der till att alla parter säkert har förstått även de små detaljerna före affären görs. Med andra ord är jag noggrann och omsorgsfull.

      7. Vad är en riktig bra försäljning – sett ur både säljarens och köparens perspektiv?

       En lyckad affär är en affär där säljaren fått det bästa möjliga priset för bostaden och samtidigt hittat den rätta köparen för hemmet. Då det gäller fastighet är en lyckad affär en affär där köparen vet vad han köper, vilket med andra ord betyder att fastigheten själv måste skötas om, det finns inte ett husbolag bakom. Det är fint då en köpare känner att den har hittat ett hem som är just för dem det rätta. Även för mäklaren känns det då bra och rätt då man får bekräftelse att man gjort sitt jobb väl.

       8. Du säljer drömboenden, vilket är ditt eget drömobjekt att köpa?

        För två år sedan var jag och ärdera en sommarställe och till min förvåning kändes den som den just precis passande sommarstugan för min familj. I det skedet hade vi redan i ett år sökt den perfekta sommarstugan.

        Stugan har sedan blivit som vårt andra hem i och med att man kan spendera tid där året om. Där är jag största delen av min fritid och det sär där jag kopplar av bäst. Det är härligt att mitt yrke kunde möjliggöra att en sådan fantastisk dröm gick i uppfyllelse. Toppen yrke!!

        9. Hur kopplar du av på fritiden?

         Som jag nämnde här ovanför är min fritid oftast spenderad på vår underbara stuga där jag bäst kopplar av.

         10. Hur går mäklandet det med livet i övrigt – familj, barn, fritid?

          Nu, i och med att barnen är stora och bor för sig är det mycket lättare. Min andra halva är van vid mitt jobb och accepterat att mäklar yrket alltid är med och att det inte stör relationen. Men naturligtvis är det ibland stunder med familjen då det är okej att stänga av telefonen och meddela kunderna att ”jag återkommer genast då jag är tillbaka på jobb” Att hitta balans mellan arbete och familjeliv är extremt viktigt. 


          SATU TAPONEN
          satu.taponen@aktialkv.fi
          044 746 7035

          9 dec. 2022

          Dela sidan