Vinkit asuntosijoittajalle

Asumista Aktian kanssa

Aktia Kiinteistonvalitys Img 005

Suunnitteletko perinteisen sijoitusasunnon, eläkekodin tai jälkikasvun opiskeluasunnon hankkimista? Asunto on pitkäikäinen ja vakaa sijoitus, jonka tuottoon voit hyvin pitkälti vaikuttaa itse. Tuotot koostuvat vuokratuloista sekä asunnon mahdollisesta arvonnoususta. Parhaimmillaan vuokratulot voivat kattaa lainalyhennykset kokonaan, ja esimerkiksi remontoimalla asunnon voit nostaa asunnon arvoa.

Asuntosijoittamisen hyödyt

  • Parhaimmillaan vuokratulot voivat kattaa lainanlyhennykset kokonaan
  • Sijoitusasuntolainan korot saa vähentää pääomatuloista
  • Asunnon mahdollinen arvonousu

Vinkit asuntosijoittajalle

Kun olet sijoittamassa asuntoon ja aiot vuokrata sen edelleen, on hyvä miettiä näitä asioita:

  1. Sijainti ratkaisee. On tärkeää, että asunto on hyvien kulkuyhteyksien ja palveluiden varrella.
  2. Hyvä pohja. Voiko asunnon kaikki neliöt sisustaa ja mahtuuko kylpyhuoneeseen pesukone?
  3. Taloyhtiön talous ja korjaukset kunnossa. Tutustu isännöitsijätodistukseen, tilinpäätökseen, toimikertomukseen sekä yhtiöjärjestykseen.
  4. Mahdolliset korjaustarpeet. Eläessä koti kuluu, joten on hyvä miettiä, kuinka usein asunto pitää remontoida. On kuitenkin hyvä muistaa, että remontti voi nostaa asunnon arvoa.
  5. Hanki luotettava vuokraaja. Kun teet vuokraustoimeksiannon kanssamme, etsimme sinulle luotettavan vuokralaisen, tarkistamme hänen luottotietonsa ja hoidamme kaiken vuokrasopimuksen laadinnasta vuokravakuuteen ja kotivakuutuksiin.
  6. Muista verovähennykset. Sinun on itse ilmoitettava vuokratulot ja vähennykset verottajalle.

Tee ostotoimeksianto

Voit tehdä ostotoimeksiannon Aktia Kiinteistönvälityksen kanssa. Kerro meille, millaista sijoitusasuntoa etsit, ja me löydämme sen sinulle. Ostotoimeksiantaja maksaa välityspalkkion.


8.5.2019

Jaa sivu