Stailaajan vinkki - Varaslähtö pääsiäistunnelmaan

Lifestyle blogi, Stailaajan vinkki

Pask 2023 3

Vinkit kauniiseen kevätkattaukseen

Valoisampi sesonki on jo aivan nurkan takana ja sen myötä myös pääsiäisen aika lähestyy jo kovaa vauhtia!

Pian luontokin alkaa heräilemään lumen alta, puiden oksistoihin ilmestyvät uutta vuodenaikaa merkitsevät silmut ja mikä parasta: kevätkauden ihana juhla – pääsiäinen – kera yhdessäolon, pitkien illallisten ja kauniiden kattausten, on taas täällä. Pääsiäistä juhlitaan pitkälti hyvän ruoan merkeissä – ja nautinnolliseen sekä juhlavaan ruokailukokemukseen kuuluu toki myös kaunis kattaus.

Tässä postauksessa stailaajamme, Antonia Blechingberg, tarjoaa vinkkejä lähestyvään juhlaviikonloppuun sekä inspiraatiota kauniiseen pääsiäiskattaukseen.


Kata pääsiäispöytä yksinkertaisella eleganssilla

närbild

Kauniin pääsiäiskattauksen kokoamisen ei tarvitse olla monimutkaista tai kallista, eikä siihen tarvita erityistä luovuutta. Hyvinkin yksinkertaisilla kikoilla voit tehdä pääsiäiskattauksestasi menestyksen.

Persoonallisuus on pop! Uskalla siis lisätä omaa tyyliäsi kattaukseen: käytä värejä ja anna mielikuvituksesi lentää. Kaunis kattaus on puoli ruokaa ja se kutsuu viihtymään pöydän äärellä pidempään. Kutsu perheen vanhemmat sekä nuoremmat sukupolvet auttamaan pääsiäisjuhlintojen järjestelyissä – ja nauti näin rennommasta pitkästä vapaasta sekä yhdessä tekemisen ilosta.

Juhlista pääsiäistä väreillä

färg

Pidätkö näyttävistä ja voimakkaista väreistä? Vai suositko rennompaa lookia kera rauhallisempien värisävyjen? Valitse väriteemasi ja juhli kevään tuloa iloisilla, itseäsi ihastuttavilla väreillä. Pitkän ja pimeän talven jälkeen värejä ei voi yliannostella!

Tuo luonto sisään

fiilis


Luonnonläheisillä elementeillä voit luoda rauhallisen ja harmonisen tunnelman keväiseen kattaukseesi sekä samalla luoda tilaan ulkoilmatunnelmaa. Luontoelementit sopivat erityisen hyvin pääsiäiseen, kevään saapumisen sesonkiin. Pääsiäiskattauksessa voit käyttää kukkia, oksia ja/tai lehtiä pöytäkoristeina. Luonnonmateriaaleja, kuten puuta, kiveä ja pellavaa voidaan myös käyttää rustiikkisen tunnelman luomiseen.

Luontoelementtejä sisältävä pääsiäiskattaus on kaunis ja kestävä. Se on myös helposti muunneltavissa oleva tyyli, joten sen voi rakentaa omaan makuun sopivaksi yksityiskohtia vaihtelemalla.

Kukat ja kasvit

blommor

Pääsiäisliljat, pajunoksat, värikkäät tulppaanikimput ja muut kevätkukat ovat tärkeä osa pääsiäisen juhlintaa. Ne myös tuovat juhlapöytään väriä sekä ylellisyyttä.
Klassiset keltaiset pääsiäiskukat ovat asia, johon tuskin koskaan kyllästyy, mutta rohkaisen käyttämään myös muita värejä raikkaan ja keväisen tunnelman luomiseksi.

Pääsiäisen TOP 4 kukkaa/kasvia:

Tulppaanit: Kevätkauden tyylikäs valinta, tulppaanikimppu, luo tilaan kuin tilaan pääsiäistunnelmaa sekä ihanaa keväistä väriloistoa.

Pääsiäisliljat/Narsissi: Keltainen narsissi on pääsiäisen suosituin kukka ja symboloi kevään saapumista. Voit itse päättää haluatko pääsiäiseksi ruukku- vaiko leikkonarsisseja – tai ehkäpä molempia? Vinkki: Kun pääsiäisliljat ovat lakastuneet, säästä niiden sipulit ja laita ne maahan syksyllä. Näin saat uudet kukat seuraavana keväänä.

Paju: Pajun oksat pörröisine pajunkissoineen ovat kauniita sellaisenaan maljakossa taikka kimppuna esimerkiksi tulppaanien kanssa.

Leikkokukat: Leikkokukat toimivat aina. Leikkokukkien kanssa voit käyttää kekseliäisyyttäsi ja asetella kukkia kulhoihin, laseihin tai pulloihin. Hyödynnä kirpputoreja ja löydä näin uniikkeja maljakoita kevätkukillesi.

påsklilja


Kattauksen etikettisäännöt

Seuraavien perussääntöjen avulla loihdit juhlakattauksen nopeasti:

 • Lautaset katetaan pöytään siinä järjestyksessä, jossa ruokalajit syödään: keittolautanen päälle, ruokalautanen sen alle. Leipälautanen tulee ruokailijan vasemmalle puolelle.

 • Lautasen vasemmalla puolella on haarukka, oikealla veitsi ja uloimpana keittolusikka. Jälkiruokalusikka on lautasen yläpuolella.

 • Juomalasien paikka on lautasen yläpuolella.Lasit asetellaan oikealta vasemmalle, eli oikealla on se lasi, josta juodaan ensimmäiseksi. Vesilasi on äärimmäisenä oikealla, ja se on käytössä koko ruokailun ajan

 • Kattaukseen kuuluu lautasliinoja, sen/niiden tehtävä on perinteisesti pitää huolta siisteydestä ruokailun aikana.

 • Liian suuri määrä astioita ja pöytäkoristeita voi hankaloittaa ruokailua. Koristeet ovat hieno lisä juhlapöydässä, mutta muista käyttää matalia koristeita, jotta vieraat näkevät toisensa.

 • Varmista, että jokaiselle vieraalle on tarpeeksi lautasia, aterimia ja laseja. Muista myös jättää tarpeeksi tilaa ruoalle ja juomalle. Tarvittaessa voit käyttää apuna sivupöytiä.

Pääsiäiskoristelut & -askartelu! 

kk

Ei pääsiäistä ilman askartelua ja munia! Munien koristelu on helppoa sekä hauskaa ja se onkin perinteinen, aina toimiva aktiviteetti lapsille. Vain mielikuvitus on rajana näissä askartelupuuhissa!

Pääsiäismunien koristelu

Kanamunien värjääminen: 

Värjää munat eri sävyisillä väreillä ja aseta värikkäät munat lautaselle tai kulhoon koristeeksi. Luonnonväreillä värjäät kananmunat pääsiäisen kauneimmiksi koristeiksi. 

Munien värjääminen onnistuu esimerkiksi sipulilla, punakaalilla, kahvilla, marjoilla tai juureksilla. Niiden avulla saat aivan uudenlaiset pääsiäismunat vaikkapa juhlapöydän koristeeksi. 

Pääsiäisoksat: 

Laita oksia pöydälle ja ripusta pieniä värikkäitä munia oksille. Tee pääsiäisoksista kauniit pöydän keskipisteet juhlakattaukseesi. Ripusta käsinmaalatut munat pääsiäiskimppuun ja luo hetkessä juhlatunnelmaa. 

d

Servetin taittelu

Erilaisia ​​värillisiä ja kuviollisia servettejä käyttämällä voi helposti luoda hauskoja yksityiskohtia juhlapöytään.

Kankaiset lautasliinat luovat juhlavaa tunnelmaa ja ovat ekologisia, sillä ne kestävät vuodesta toiseen. Lautasliinojen taitteleminen ei edellytä origamimestarin taitoja, tarvitset vain selkeät ohjeet taikka vaihtoehtoisesti vain annoksen mielikuvitusta, jonka avulla luot oman taittelutyylisi.

pupu


Tämä suloinen pääsiäispupu-taittelutyyli on klassinen servettikokonaisuus pääsiäiseen. Tarvitset vain kangasservetin, munan ja hieman narua! Tee näin; 

  • Taita neliön muotoinen lautasliina kolmioksi. Voit käyttää joko kangasservettejä tai paperiservettejä.

  • Taita kolmion kärki lähelle kolmion pitkää sivua.

  • Taita 2–3 kertaa, jotta saat noin kananmunan tai suklaamunan levyisen ”vyön”.

  • Kietaise ”vyö” keitetyn kananmunan tai suklaamunan ympärille siten, että pupun korvat jäävät yhtä pitkiksi.

  • Sido narulla ja koristele haluamallasi tavalla

  påskhare2
  Piirrä kasvot tai kirjoita nimi ja käytä paikkakortteina

   Toivottavasti nämä vinkit antoivat sinulle inspiraatiota pääsiäistunnelman luomiseen! 

   Pääsiäinen on juhla, joka antaa meille mahdollisuuden pysähtyä nauttimaan elämän pienistä iloista keskellä arkea ja sen rutiineja. Toivonkin tästä pääsiäisen sesongista sinulle rauhallista, iloista sekä stressitöntä aikaa.

   Tunnelmallista pääsiäistä! 

   Teksti: Antonia Blechingberg | Kuvat: Andre Bottenstock | Stailaus: Antonia Blechingberg | Partnerit: Cilla's, Stenius

   Antonia Blechingberg

   Antonia Blechingberg

   30.3.2023

   Jaa sivu