Syksyn ja talven sisustustrendit

Lifestyle blogi

Mariankatu 19 Aktia LKV 1 1

2021 – kodikkuus, luonnonläheisyys ja minimalismin kauneus.


Vietämme entistä enemmän aikaa kotona ja siksi monet panostavat kotiinsa enemmän kuin koskaan ennen. Tärkeintä on luoda koti, jossa viihtyy ja löytää rauhan. Aidoilla ja luonnollisilla materiaalivalinnoilla luonto on entistä enemmän läsnä.


Eläminen saa näkyä kodissa.

Rauhoittavat värit ja luonnonsävyt

syksyn trendit varimaailma

Kokovalkoisen kodin aikakausi alkaa olla ohi ja nyt värejä uskalletaankin käyttää entistä enemmän. Murretut trendivärit ovat selvästi saaneet inspiraationsa luonnosta. Luonnonsävyillä luodaan kotiin mukavaa ja rentoa tunnelmaa.

Beige toimii hyvänä pohjavärinä, korostaen maanläheistä tyyliä ja tuoden sisustukseen lämmintä tunnelmaa. Greige – harmaan ja beigen sekoitus – toimii erinomaisesti skandinaavisissa kodeissa. Lämpimien sävyjen kanssa on helppo yhdistää värikkäämpää sisustusta.

varimaailma koksfolk

Trendikäs vihreä

2021 trendikatsauksissa näkyy upeita vihreän eri sävyjä. Vihreä on raikas väri, joka rauhoittaa ja tuo kotiin persoonallisuutta. Vihreä sopii niin piensisustukseen kuin suurillekin pinnoille, kuten seinän väriksi. Vaalean vihreä on raikas ja rauhoittava kun taas tumma murrettu vihreä on tyylikäs ja elegantti valinta.

syksyn trendit vihrea vari

Luonto kutsuu

Tänä vuonna luonto inspiroi väreillään pintamateriaaleissa, huonekaluissa kuin tekstiileissäkin.

trendikkaat kodit koksfolk

Puu on vuoden ykkösmateriaali. Se miellyttää silmää, lisää kodikkuutta ja toimii niin tummempana kuin vaaleampanakin. Eri puunsävyjä voi yhdistää rennolla otteella oman maun mukaan. Myös puun rouheus saa näkyä ja se toimiikin hyvänä vastakohtana pehmeille tekstiileille.

Kivet, rottinki, pellava, marmori, puuvilla ja juutti – pitävät edelleen pintansa. Luonnonmateriaaleista valmistetut huonekalut lisäävät lämpöä ja keveyttä kodin sisustukseen.

Rouheus ja vanhan ajan patina

Vinot katot, rouheat tiilipinnat, väliseinät ja rustiikki luovat ainutlaatuista ja kodikasta tunnelmaa. Käsittelemättömät pinnat antavat kontrastia pehmeille materiaaleille. Ajan patina saa nyt näkyä!

Vihersisustus on tullut jäädäkseen!

Suuret viherkasvit antavat kodillemme iloa ja elämää. Tämän vuoden hitit ovat oliivipuut, bonsai, fikus, kastanjapuut ja palmut. Viherpeukaloille on tänä vuonna suuri valikoima kasveja. Mitä suurempia ja näyttävämpiä kasvit ovat sen paremmin ne toimivat sisustuselementtinä.

Myös omalta pihalta poimitut kukat ja puunoksat ovat kauniita koristeita niin maljakossa kuin kattauksessakin.

Leikkisä ja persoonallinen koti

Omaperäinen tyyli syntyy, kun yhdistää rohkeasti uutta ja vanhaa. Hauskoja löytöjä voi tehdä kirpputoreilta tai huutokaupoista, nyt suositaan käytettyjä tavaroita uuden sijaan. Mummon vintiltä löytyneet tavarat ovat himoittuja aarteita. Vanha matkamuisto, kirppis löytö, käsityö tai huonekalu, jonka takana on tarina, toimii loistavasti statement piece:nä – huoneen katseenvangitsijana – ja tekevät kodistasi ainutlaatuisen.

70-luvun tyyliä ja tunnelmaa!

Retro sisustus, 70-luvun muotokieli, klassikkokalusteet ja murretut sävyt - nyt keskitytään huonekaluihin ja värimaailmaan yksityiskohtien sijaan! Puupaneelit ja rimaseinät ovat tämän hetken suurinta trendiä ja kopioitu suoraan 70-luvulta. Sisustus voi myös olla usean vuosikymmenen iloinen sekoitus!


Oma tyyli saa rohkeasti näkyä, sillä ei ole enää oikeaa tai väärää tapaa sisustaa. Mielikuvitusta käyttämällä kokonaisuudesta tulee juuri oman näköinen.

Antonia Blechingberg

Antonia Blechingberg

30.6.2021

Jaa sivu