Höstens och vinterns trender

Lifestyle blogg

Mariankatu 19 Aktia LKV 1 1

2021 - året där harmoniska och praktiska hemmiljöer verkligen spelar roll.


I år är det naturligt, ombonat och värme som skapar den trivsamma och lugna hemmamiljön. Fokus ligger på bekvämlighet och ro men även hållbar design och koppling till naturen fortsätter att bli allt viktigare.

Färger & ton i ton

Harmoniska färgval och ton i ton är det som gäller. Jordnära färger och toner som matchar skapar balans och harmoni - säkert kort för en lugnande effekt.

syksyn trendit varimaailma

Elegans i balans  Till skillnad från vitt, fungerar beige som en stilsäker grundfärg som känns både varm och levande. En lugn och snäll färgton som inte slutar att briljera. Du som föredrar grått framför beige kan trösta dig med att greige är här för att stanna - en färgton som går mellan kall och varm och som fungerar väldigt vackert och naturligt i våra skandinaviska hem.

varimaailma koksfolk

Grönt - Grönt inom inredning finns överallt och inte utan anledning.
Den gröna färgen tar nyfiket plats i ett rum men lugnar på samma gång ner. Som ordspråket lyder – grönt är skönt.

Att blanda den gröna färgen med årets favorit material trä är en storslagen inredningskombination. Att känna naturen som en del av sitt hem blir allt mer populärt och självklar i våra skandinaviska hem.

syksyn trendit vihrea vari

Naturen flyttar in

I år flyttar naturen in i både färg som val av material.

trendikkaat kodit koksfolk

Trä överallt - Träet är tillbaka och erövrar våra hem. Helst i det ljusa träslaget men du kan bra blanda träslag precis som du vill. I år kan du köra all in på trä på både väggar, golv, möbler och detaljer.

Lägg även dessa material bakom örat - ull, rotting, linne, jute, torkat gräs, bambu och sten. En hel del ursprungskänsla i årets materialval eller hur?

Ytor med struktur – bygg din egna väggpanel, framhäv takhöjd med träbjälkar och ta fram tegelväggen. Buckliga, råa och obehandlade ytor känns nätt och helt rätt!

Att skapa känslan av utomhus fast inomhus

Nu är det inte längre den lilla kaktusen på fönsterbrädet som gäller utan i år tar stora gröna växter plats. Växtlighet som ger struktur och hämtar liv i våra hem. Trendiga gröna växter att ge plats för i sina hem är olivträd, bonsai, fikus, kastanjeträd och palmer. Även kvistar och blomster från egen rabatt och egna träd är vad som gäller i vasen på bordet.

Lekfullhet och minnen från gamla årtionden

Vi suktar inte längre efter det där “perfekta hemmet” som saknar personlighet, istället skapar vi nu hem som känns unika, mysiga, varma och välkomnande. Hem med en berättelse bakom som får andra att inspireras och en själv att stormtrivas.

Våga bryta befintliga inrednings trender, våga mixa och matcha, blanda nytt med gammalt och frossa i återvunnet, second hand och vintage och investera i statement pieces som ger ditt hem både personlighet och wow faktor. En statement piece är en detalj, en möbel eller konst som drar blickarna till sig och som gör ditt hem unikt.

70 talet är tillbaka

Dags att plocka fram guldkornen från förr för nu är 70 talet tillbaka! Att mixa nytt och skandinaviskt med inslag från förr är mitt-i-prick. Skynda fynda i vadderade och runda fåtöljer och soffor, manchestertyg, rotting, en äkta 70 tals färgpalett i rostiga toner, retroporslin och träslag (furu!) för att nämna några.


Nu är det dags att göra secondhand fynd, springa på auktion och rota i mormors gamla gömmor som aldrig förr. Återvunnet kommer med sina fördelar; hållbart, ofta mer fördelaktig och något som ger ditt hem sin alldeles egna unika prägel.

Det är i år som din egna smak och stil sätter regler för ditt hem och skapar din egna personliga, trygga hemmamiljö.

Antonia Blechingberg

Antonia Blechingberg

30 juni 2021

Dela sidan