Tehosta asuntosi myyntiä

Talo6

Oman kodin myyminen on iso päätös. Asunnon myyntiin vaikuttavat suuresti sijainti, asunnon kunto sekä markkinatilanne, mutta asunnon omistaja voi kuitenkin edistää kotinsa myyntiä myös itse. Seuraavilla vinkeillä helpotat ostopäätöksen syntymistä.

Siivoa asunto ennen asuntonäyttöä

Panosta asunnon siisteyteen ja raikkauteen. Henkilökohtaiset tavarat, kuten valokuvat, kannattaa ottaa valokuvauksen ja näytön ajaksi pois.

Turhan tavaran vähentäminen, ja kukilla ja huonekasveilla somistaminen piristävät asunnon tunnelmaa. Tärkeää on jättää tilaa ostajan mielikuvitukselle: hänen on voitava kuvitella omat huonekalunsa asunnossa.

Myös pikkuremontit kannattaa hoitaa kuntoon ennen asuntonäyttöä: kolhut, maalilohkeamat ja ruuvien kiristys ovat nopeasti ja pienellä vaivalla korjattavissa. Siisti, raikas ja hyvin pidetty asunto houkuttelee ostajaehdokkaita ja näyttää paremmalta valokuvissa.

Jätä valokuvaus ammattilaiselle

Oman kodin valokuvaaminen itse voi olla edullinen vaihtoehto, ja monella löytyy nykyään välineet ja taitoa ottaa hyviä kuvia arkielämässä. Ammattivalokuvaajan avulla myyntiä voidaan kuitenkin tehostaa. Kokenut valokuvauksen ammattilainen katsoo asuntoa neutraalein silmin ja löytää yksityiskohdat, joilla saadaan kuviin kodikas, lämmin tunnelma. Syvyyden, terävyyden ja valoisuuden vaihtelu hyvissä valokuvissa vetävät ostajaehdokkaita asuntonäyttöön.

Tee kodistasi kuvausvalmis näiden lisävinkkien avulla

Myyntihinta kohdalleen

Asunnon myyntihinta koostuu monesta eri tekijästä. Markkinoiden tilanne, tulossa tai käynnissä olevat suuret remontit ja lainojen saaminen vaikuttavat asunnon hintaan merkittävästi. Ammattitaitoinen kiinteistövälittäjä osaa määritellä oikean hinnan, sillä hänellä on käsitys sopivasta hintatasosta. Kun hinta on kohdillaan, ostajaehdokkaita käy asuntonäytössä ja tarjouksia tehdään.

Täältä löydät tarkempaa tietoa siitä, mitkä tekijät vaikuttavat asunnon hintaan

Seuraa asuntokauppaan vaikuttavia muutoksia

Kun olet kartalla esimerkiksi siitä, millainen energiatodistus omakotitalolta pitää löytyä ja pitääkö remonttikohteeseen tehdä asbestikartoitus, säästät itseltäsi paljon ylimääräistä vaivaa. Oli kyseessä sitten tarvittavat asiakirjat, isännöitsijätodistus tai pätevän kiinteistövälittäjän palkkaus, tutustu viime vuosien mahdollisiin muutoksiin. Asiantuntevalta kiinteistönvälittäjältä saat apua kaikissa näissä asioissa.

Asuntokaupan etenemisvaiheet löydät täältä

Anna kiinteistövälittäjän huolehtia myynnistä

Asunnon myynti voi olla monelle vierasta, joten on tärkeää, että tiedät jo alusta alkaen, miten prosessi etenee. Ammattitaitoinen kiinteistövälittäjä auttaa myyntiin liittyvistä asioissa, kuten oikean myyntihinnan määrittelyssä, tietojen kokoamisessa, vastaa sinun ja ostajaehdokkaiden kysymyksiin ja ottaa huomioon toiveesi. Kun ammattilainen huolehtii asuntosi myynnistä, voit itse keskittyä muihin tärkeisiin asioihin.

Tarkista tämä muistilista ennen kiinteistövälittäjän valintaa

Löydä ammattitaitoinen kiinteistövälittäjä myymään asuntosi!

30.11.2018

Jaa sivu