Effektivera försäljningen av ditt hem

Talo6

Att sälja sitt hem är ett stort beslut. Bostadens läge och skick samt rådande marknadsläge är faktorer som påverkar, men även ägaren kan främja försäljningen. Med följande tips kan du underlätta ett köpbeslut.

Städa bostaden innan visning

Satsa på en ren och fräsch bostad. Ställ undan personliga föremål, fotografier och andra prylar från bordsytor och hyllor. Blommor och grönväxter piggar upp i hemmet. Det viktigaste är att lämna rum för köparens egen uppfattning: hen ska kunna föreställa sig själv och sina egna möbler i bostaden.

Även små renoveringar och korrigeringar lönar det sig att fixa innan visning. Att fixa repor och hål eller att spänna fast lösa skruvar är snabba korrigeringar med liten möda. En snygg, fräsch och välskött bostad ser dessutom bättre ut på bild och lockar fler köpare.

Låt proffs knäppa bilder

Att själv fotografera sin bostad kan vara ett förmånligt alternativ och många har själv rätt utrustning och kunskap för att ta fina bilder i vardagen. Med hjälp av en proffsfotograf kan man ändå effektivera försäljningen. En erfaren fotograf ser bostaden ur en neutral synvinkel och ser detaljerna som gör bostaden hemtrevligt och varm. Variation i djup, skarpheten och ljus lockar potentiella köpare till bostadsvisningen.

Piffa upp ditt hem inför fotografering med dessa tips

Rätt försäljningspris

Försäljningspriset baserar sig på många olika faktorer. Mest påverkar marknadsläget, renoveringar som är på kommande och möjlighet att få lån. En erfaren och professionell mäklare kan lägga priset rätt då hen har en bra uppfattning om rätt prisnivå. Då priset är rätt lockas köpare till visningen och lämnar även anbud.

Klicka här och läs vilka faktorer som påverkar försäljningen av en bostad

Följ med förändringar på bostadsmarknaden

Då du är medveten om t.ex. vilket energiintyg ett egnahemshus ska ha och ifall man måste göra en asbestkartläggning för renoveringsobjekt sparar du mycket extra tid. Studera möjliga förändringar från tidigare år vare sig det är frågan om behövliga dokument eller bolagspapper. En kunnig mäklare hjälper dig även med alla dessa ärenden. 

Så här framskrider ett köp

Låt din mäklare sköta försäljningen

Att sälja en bostad kan vara främmande för många. Därför är det viktigt att du från början vet hur processen fortlöper. En professionell fastighetsmäklare hjälper dig med allting inför försäljning t.ex. prissätta bostaden rätt, samla in all information och dokument som behövs, svara på dina och potentiella köpares frågor och tar i beaktande dina önskemål. Då en expert sköter försäljningen av ditt hem kan du själv i lugn och ro koncentrera dig på annat.

Kolla denna minneslista innan du väljer mäklare

Hitta en toppenmäklare för ditt hem!

30 nov. 2018

Dela sidan