Tuo joulu kotiin

Lifestyle blogi

44736189 2111571179134615 8916957505161452452 n

Joulun tuloa voi valmistella hiljalleen vielä viimeistenkin päivien aikana.

Mielenkiintoisimmat koristeet löytyvät luonnosta. Maahan pudonneet käppyräiset oksat, havut, heinät ja sammaleet ovat koristeista kauneimpia.

Joulukuun retkiltä raittiin ilman mukana kotiin kulkeutuvat kävyt kuivuvat ja avautuvat parissa päivässä viehättäviksi koristeiksi asetelmiin.

Havunoksat maljakossa levittävät tuoksua ja tunnelmaa, ja pienen kuusenoksan voi sujauttaa kirkkaan pullon sisään, jonka suulle voi painaa kruunukynttilän.

Kasveista tuoksua ja väriä jouluntunnelmaan

Kun maa peittyy valkeaan vaippaansa ja kuura koristaa ikkunat tähtikukin, tuovat luonnosta kerätyt koristeet tunnelmaa kotiin. Kimaltavat pallot sujahtavat luonnonmateriaalien sekaan tuomaan säihkettä siitä nauttiville.

Kun ottaa tavaksi iltaisin lisätä yhden koristeen joulua varten, rentoutuu ja nauttii samalla joulun tulosta.


Sisällä lämpimässä tuoksuvat myös perinteisten joulukukkien rinnalle nousseet eukalyptuksen erilaiset oksat. Eukalyptus on kaunis sellaisenaan maljakossa tai hyllyn reunalla. Tuoreista oksista saa helposti kiedottua kranssin parin oksan ja rautalangan avulla. Oksat säilyvät pitkään ja kuivuneinakin ovat edelleen kauniita, kaiken kauneuden kruunaa tuoksu, joka niistä välittyy.

Todellinen joulutuoksun kuningatar on hyasintti, joka on vuodesta toiseen joulukotien suosikkikukka. Hyasintti viihtyy hyvin viileässä ja kestää näin pitkäänkin, jolloin sen voi huoletta jättää koristamaan vilpoista verantaa.

Joulukodin tekstiilit ovat rentoa, kaunista ja ajatonta luonnonsävyistä pellavaa, tai vaihtoehtoisesti tummaa, täyteläistä ja sileää samettia, väreiltään tänä jouluna sammaleen ja metsänvihreän sävyt. Dramaattinen vihreä samettityyny sohvalla muuttaa huoneen ilmeen kerralla ja ripaus kultaa vihreän rinnalla toimii täydellisesti.

Paperiset tähtikoristeet ovat ihania isoina ja pieninä, ikkunalla valaistuna, seinää vasten nojallaan tai kuusen koristeina. Niitä on helppo taitella, vaikka vanhan kirjan sivuista.Miten suuria tunteita joulu herättääkään ja miten suuria tunnelmia se meille tarjoilee. Joulun henki saavuttaa viimeistään aattona jokaisen.

Illalla ennen kuin pujahtaa flanellilakanoiden lämpöön, puhaltaa kynttilät sammuksiin ja kuin huomaamattaan lumoutuu sammuvan kynttilän tuoksusta hyviin uniin.

Kaikki kuvat: @villapuomi

Marika Koskinen

14.12.2018

Jaa sivu