Skapa hemtrevlig julstämning

Lifestyle blogg

44736189 2111571179134615 8916957505161452452 n

Du kan förbereda dig för julen efterhand ända in till julafton.

De mest intressanta dekorationerna hittar du i naturen. Kvistar som fallit till marken, ris och mossa är bland de finaste dekorationerna. Också kottar blir förtjusande dekorationer, de torkar och öppnar sig på några dagar.

Olika kvistar och ris i vas sprider god doft och stämning. Granris passar ypperligt i klar glasburk tillsammans med ett ljus.

Växter ger doft och färg

Då marken är vit och frosten lägger sig på fönstren ger dekorationer från naturen en mysig och hemtrevlig stämning. Lägg en glittrig julboll bland kvistar för att göra det lite extra juligt. Ta som vana att lägga till en dekoration per dag så kan du i lugn och ro välkomna julen.

Inne i värmen har också eukalyptus hittat sin plats bland de mer traditionella julblommorna. Den är vacker som sådan i en vas eller i en hylla. Färsk eukalyptus kan du lätt forma till en krans med hjälp av lite ståltråd. Den håller länge och är även vacker som torkat. Och som pricken på i, avger den en otrolig doft.

Den doftande hyacinten är kanske den som många förknippar till jul. Den trivs bra på ett svalare ställe och håller länge så den passar ypperligt t.ex. på verandan för att välkomna gästerna.

Julens textilier kan vara lätt, vackert och tidlöst linne eller raka motsatsen mörkt och fylligt sammets t.ex. i årets skogsgröna nyanser. Skapa dramatik med en grön sammetsdyna på soffan och tillägg guld för en perfekt kombination.

Stjärndekorationer i papper är charmiga som både stora och små, upplysta vid fönstret, lutande vid en vägg eller i granen. Dom är enkla att vika t.ex. av sidor ur en gammal bok.


Bilder: @villapuomi

Marika Koskinen

14 dec. 2018

Dela sidan