Robin Holländer

Mer om oss

Robin Hollander

Vår mäklare i Jakobstad

1. Hur kommer det sig att du blev mäklare?

Enda sen jag var ung har jag alltid pratat om att jag vill bli mäklare. i Jakobstad finns dock inte många byråer så chansen att slippa in är inte så lätt. Då det kom upp en ledig tjänst på Aktia i Jakobstad så hade jag först bestämt mig att inte söka, vi hade ett nybyggt hus och ett bra jobb jag trivdes med så tänkte att det inte är läge nu men sen rev Benny Herrmans mig i armen en dag på stan och bad mig söka vilket jag gjorde och har inte ångrat mig sen dess!

2. Hur hamnade du på just Aktia Fastighetsförmedling?

Jobbade tidigare på Aktias försäkringsbolag som sen blev Folksam, under tiden på Aktia/Folksam lärde jag känna alla på Aktia fastighetsförmedling eftersom vi jobbade under samma tak. (Resten gick som jag svarade på föregående)

3.  Vilka är de viktigaste egenskaperna för att lyckas som mäklare, enligt dig? 

En bra mäklare är aktiv och vågar vara rak och ärlig. Slarva inte med de enkla sakerna som kundbetjäning och att hålla det man lovar. Sen måste man vara ganska kylig mentalt och inte bli stressad.

4. Har du något spännande objekt ute på marknaden just nu som man inte får missa? 

Enbart spännande objekt! ;) Kolla den här pärlan

5. Har du något roligt / minnesvärt / lärorikt minne från din tid som mäklare?

Första kauppan ger alltid en häftig kick som är svår att glömma.

6. Vad är det bästa med ditt jobb?

Att man säljer ett nytt hem till människor samt friheten man har som mäklare.

7. Vilka egenskaper tror du man behöver för att bli en skicklig mäklare?

Energisk, aktiv, människokännare.

8. Vad är det som driver dig i ditt arbete?

Jag är en tävlingsmänniska ut i fingerspetsen så det är såklart något som driver mig men även kicken man får av en affär eller glädjen i en familjs ögon då de kommer in i sitt nya hem!

9. Hur skulle du beskriva din stil som mäklare?

Aktiv, rak och ärlig. Försöker alltid vara noggrann med att hålla det jag lovar och skapa ett upplägg som passar för både köpare och säljare.

10. Vilka skulle du säga är de största utmaningarna i mäklaryrket idag? 

Som jag ser det är största utmaningen idag såklart läget med räntor, elpriser osv.

11. Vad är en riktig bra försäljning – sett ur både säljarens och köparens perspektiv? 

I mina ögon är den bästa försäljningen då priset inte är i fokus utan man hittar ett objekt åt en köpare eller familj som passar dem perfekt och vill ha huset för vad det är samtidigt som säljarna känner sig glada över att det blev just de köparna.


12. Du säljer drömboenden, vilket är ditt eget drömobjekt att köpa?

Jag bor för tillfället i mitt drömboende eftersom vi bor i hus byggt 2019 som vi planerade och ritade själva. I framtiden tror vi att vi kommer vilja bo vid ett litet bra planerat hus vid vattnet. 

13. Hur tror du personligen att marknaden kommer se ut de kommande sex månaderna?
Svårt att säga för tillfället med allt som pågår. Försäljningen är åtminstone här ännu på en bra nivå och jag tror att den kommer att förbli bra, det som har ändrat och som jag tror kommer hålla i sig en tid är att man har färre visningar eftersom det är färre köpare för tillfället vilket betyder att varje visning är väldigt viktig. Har man bra objekt så går de alltid att sälja!

14. Hur kopplar du av på fritiden?

Detta är första året på 20 år som jag inte har helgerna uppbokade med långa bortamatchresor eftersom jag ifjol gjorde min sista säsong inom innebandyn. Nu går väldigt mycket tid åt mitt nya stora intresse Padel som jag försöker spela 4-5ggr/vecka. i övrigt går tiden åt min fästmö och vår hund!

15. Vad sysslar du helst med på fritiden?

Padel främst för tillfället men all form av sport och tävling intresserar! 16. Hur går mäklandet det med livet i övrigt – familj, barn, fritid?

Som jag tidigare nämnde så är mäklararbetet ganska fritt vilket gör att jag kan planera mina dagar ganska långt själv. I början av mäklarkarriären var det mera eftersom jag jagade kunder i princip 24/7 men i dagsläget då man är lite mer etablerad så är det lite lugnare åtm på kvällstid då fler och fler kunder själva tar kontakt och vill sälja via mig. 


17. Något avrundande ord och tips från dig?

Jobba så hårt du kan varje dag, det är det ända du kan påverka!

ROBIN HOLLÄNDER
robin.hollander@aktialkv.fi
041 463 0532

14 okt. 2022

Dela sidan