Till hyresgästen

Vi förmedlar hyresbostäder åt folk som är pålitliga, oberoende om de studerar, arbetar eller har familj. Ta kontakt med oss då du letar efter en hyresbostad. Vi erbjuder gott om olika alternativ på ett flertal bostadsområden.

Fyll i blanketten för en ansökning om en hyresbostad och ta med den till bostadsvisningen eller skicka den per e-post till mäklaren.

Blankett till dig som ansöker om en hyresbostad

Ditt hyreskontrakt

Hyresvärdar förutsätter så gott som alltid att hyresgästen betalar en garanti (= en hyresgaranti). Garantin kan vara en summa som betalas in på ett hyresgarantikonto, en garanti i kontanter, en garantiförsäkring som ger antingen av en privatperson eller en arbetsgivare eller en bankgaranti.

En garanti är som oftast en summa som motsvarar hyran för 1–3 månader. Garantin returneras i sin helhet då hyreskontraktet gått ut, alla hyror är betalda och bostaden returnerat i överenskommet skick till hyresvärden.

Mäklararvodet debiteras av uppdragsgivaren. Om objektet finns i registret hos Aktia Fastighetsförmedling är det hyresvärden som betalar arvodet.

Aktia Bank erbjuder ett konto för hyresgarantin / Läs mer här

Dela sidan