Miksi valita kiinteistönvälittäjä?

Asumista Aktian kanssa

Aktia Homepage

Hyvä kiinteistönvälittäjä on asunnon myyjälle kultaakin kalliimpi apu. Kun välittäjä hoitaa työn, voi asunnon omistaja keskittyä muihin asioihin. Välittäjä osaa katsoa asuntoa tuorein ja ammattimaisin silmin, jolloin myyjä saa suurimmalla todennäköisyydellä parhaan tuloksen irti myyntiprosessista. Hyvä välittäjä osaa korostaa asunnon parhaita puolia.

Viime vuosina kiinteistömarkkinoille on tullut palveluja, jotka hoitavat kiinteistönmyyntiä ilman varsinaista välittäjää. Tällaiset palvelut tekevät paperityöt myyjän puolesta, mutta asunnon esittely jää asunnon omistajalle.

Liian tuttavallinen myyjä voi kuitenkin koitua ostajalle ongelmaksi, sillä asunnon ostaja haluaa kuvitella itsensä asuntoon. Nykyisen omistajan ollessa paikalla tämä kuvittelu voi hankaloitua. Jos myyjä on paikalla esittelyssä, eivät ostajat välttämättä viitsi keskustella yhtä avoimesti asunnosta. Asunto voi tällöin myös henkilöityä liikaa myyjään. Ostaja yleensä miettii asuntoa omiin tarpeisiinsa ja haluaa muodostaa siitä oman näkemyksensä. Myyjälle asunto on yleensä rakas koti, mutta ostajalle se voi olla sijoitus- tai remonttikohde.

Uusissa palveluissa myyjälle jää myös yllättävän iso osa työstä itse hoidettavaksi. Lisäksi laki ja vaatimukset alalla ovat jatkuvassa muutoksessa. Välittäjällä on ensikäden tietoa mahdollisista muutoksista.

Tiedot ja hinnoittelu kohdillaan

Ammattimainen kiinteistönvälittäjä osaa hinnoitella asunnon oikein. Myyjä voi toki hinnoitella asunnon itse erilaisten hintaoppaiden avulla, mutta kiinteistönvälittäjä osaa katsoa kokonaisuutta ja arvioida näin asunnolle parhaan mahdollisen hinnan. Välittäjällä on pitkältä ajalta tietoa kyseisestä asuinalueesta. Tällöin myyntihinta on alusta asti oikea ja kauppa-aika mahdollisimman lyhyt. Asunnon ostaminen ja myyminen ovat niin isoja asioita, että ne kannattaa hoitaa kunnolla välittäjän avulla.

Kiinteistönvälittäjän mukana tulee ammattitaito

Välittäjän mukana tulevat myös asunnon myymiselle tärkeät lisäpalvelut, kuten valokuvaus ja mahdollinen virtuaaliesittely. Vaikka myyjällä olisi hyvät työkalut asunnon kuvaamiseen, osaa ammattilainen valita oikeat kuvakulmat ja kiinnostavat kohdat asunnossa. Kiinteistönvälitysfirman kautta asunnosta myös ilmoitetaan useassa paikassa, eikä ostajan löytyminen jää sattumanvaraiseksi.

Kiinteistönvälittäjä ei siis vain availe ovia näytöissä, vaan hän on paikalla kertomassa asunnosta, taloyhtiöstä ja asuinalueen kehityksestä. Kiinteistönvälittäjä käy lisäksi myyjän kanssa läpi kohteen vahvuudet ja heikkoudet, sekä mahdolliset toimenpiteet, joita asunnossa kannattaa tehdä ennen myyntiä. Välittäjä on myös myyjän tukena ja apuna koko prosessin ajan.

Ammattimainen välittäjä pitää myyjän ajan tasalla ja soittaa aina esittelyjen jälkeen kertoakseen miten ne sujuivat. Avoin ja rehellinen kommunikaatio tuo paremman lopputuloksen. Elämän suurimpien hankintojen kanssa luottamus ja yhteydenpito on erittäin tärkeää.

Petri Abrahamsson

Petri Abrahamsson

25.1.2019

Jaa sivu