Daniel Hasselström

Mer om oss

Dante

Vår mäklare i Helsingfors

Hur kommer det sig att du blev mäklare?

Jag har alltid varit intresserad av lägenheter och har skrollat Oikotie.fi dagligen i flera år, så jag ser faktiskt mäklaryrket som mitt drömjobb. Själv studerar jag på Hanken med marknadsföring som huvudämne och kommer att bli utexaminerad nu under sommaren 2023. Jag ser därför detta som min chans att komma in i branschen och är taggad att få jobba som mäklare på Aktia LKV.

Vilka är de viktigaste egenskaperna för att lyckas som mäklare, enligt dig?

Att förstå kundernas behov och att kunna hjälpa dem hitta en så bra lönings som möjligt. Ser även människokännedom och förmågan att prissätta bostäder rätt som mycket viktiga egenskaper i detta yrke.

Har du något spännande objekt ute på marknaden just nu som man inte får missa?

Drumsövägen 47 A, 00200 Helsingfors. Det är en 27m2 enrummare på 4:de våningen med hiss. Lägenheten har en fantastisk utsikt mot norr och läget är perfekt. Lägenheten är till exempel mycket lämpligt för en yngre person som tänker på att köpa sin första bostad eller som en investeringslägenhet.

Har du något roligt / minnesvärt / lärorikt minne från din tid som mäklare?

Mitt första uppdrag på Aktia LKV var att hyra ut en trerummare på Drumsö och objektet var prissatt lite under marknadspriset vilket sedan ledde till att den fick över 70 intresserade. Detta resulterade i mycket jobb för min del de första två veckorna, men detta var ett perfekt sätt att lära mig och att komma in i branschen.

Vilka tidigare erfarenheter har hjälpt dig som mäklare?

Här skulle jag säga att fin förmåga att samarbeta och egenskapen att dra egna projekt har hjälpt mig. Jag var bland annat medlem i Svenska handelshögskolans studentkårs styrelse 2021 och ansvarade för mösspåläggningen av Havis Amanda under Valborgsmässoafton 2021. I det uppdraget lärde jag mig att både leda ett team och att jobba för ett gemensamt och långvarigt mål.

Andra arbetserfarenheter som har hjälpt mig i detta yrke är förmågan att jobba under press och att förmågan att alltid betjäna kunden på det bästa möjliga sätt, som jag lärde mig under min tid på en investeringsbank.

Vad är det bästa med ditt jobb?

Det bästa med detta yrke är att man får se många intressanta lägenheter och fastigheter. Arbetsuppgifterna är mycket omväxlande och inget uppdrag är någonsin likadant. Man får även träffa många nya och trevliga människor dagligen, vilket jag gillar.

Hur skulle du beskriva din stil som mäklare?

Jag skulle beskriva mig själv som positiv, glad och lugn. Som person är jag ärlig, lojal och försöker alltid lyssna på vad kundens behov är.

Du säljer drömboenden, vilket är ditt eget drömobjekt att köpa?

Mitt drömobjekt skulle vara ett gammalt egnahemshus eller en tomt i en lugn miljö utanför Helsingfors, men ändå med snabba förbindelser till centrum. Min dröm skulle vara att få renovera ett äldre trähus eller sedan att bygga mitt eget drömhus från början.

Hur kopplar du av på fritiden?

Jag kopplar av då jag är på vårt sommarställe i Borgå skärgård och då jag träffar mina vänner. Sedan tycker jag även om att resa och jag älskar hundar. Som regelbunden hobby spelar jag squash på vintern och Golf på sommaren.

Något avrundande ord och tips från dig?

Om du funderar på att bli mäklare, så kan jag rekommendera detta yrke starkt! Arbetsuppgifter är mångsidiga och omväxlande. Ifall du är en social person och har ett genuint intresse för bostäder, skulle detta jobb passa dig perfekt. Man får träffa många nya människor och se många fina och intressanta objekt dagligen, så tråkigt har man sällan och ingen dag ser likadan ut!

DANIEL HASSELSTRÖM
daniel.hasselstrom@aktialkv.fi
050 570 7846

28 feb. 2023

Dela sidan