Marcus Sjöholm

Mer om oss

M Arcus vaaka

Vår mäklare i Borgå området

1. Hur kommer det sig att du blev mäklare?
Kanske jag har det lite i blodet. Min pappa var fastihetsförmedlingsföretagare. Men jag jobbade nog den första halvan av min karriär med byggindustrins försäljnings- och försäljningslednings uppgifter, före jag blev fastighetsmäklare. Mina afm-rättigheter fick jag dock mycket tidigare, redan år 1991.

2. Vilka är de viktigaste egenskaperna för att lyckas som mäklare, enligt dig?
Kunna se ”helheter”, bra människokännedom samt att kunna prissätta objekten rätt.

3. Har du något spännande objekt ute på marknaden just nu som man inte får missa?
Fredsgatan 15 C, 06100 Borgå. Empire separathus 300m från Borgå torg. Och till råga på det ett vackert egnahemshus på Koddarviksvägen

4. Har du något roligt / minnesvärt / lärorikt minne från din tid som mäklare ?
Stegade en gång in i en lägenhet med en kund (privatvisning). Genast i tamburen förstod jag att ”allt inte är rätt”. Bad kunderna vänta och gick för att kolla sovrummet var ett ungt par i all hast, grann röda i ansikten klär på sig. Den unga damens pappa, min uppdragsgivare hade inte informerat om visningen till dottern! Efter den gången, ringer jag ALLTID först på dörrklockan före jag öppnar dörren fast där inte skall vara någon i bostaden!


5. Vad är det bästa med ditt jobb?
Nöjda kunder som rekommenderar dig. Jag är privilegierad eftersom en stor del av mina uppdrag kommer via kundrekommendationer!

6. Hur skulle du beskriva din stil som mäklare?
Straight forward


7. Du säljer drömboenden, vilket är ditt eget drömobjekt att köpa?

Jag är inte riktigt den traditionella ”stugmänskan” fast vi nog som bäst går och kollar på en stuga att köpa (vink till mina kolleger ). Så drömmen är väl den stockvillan (ny/modern eller gammal/renoverad) vid havsstranden för permanent boende.


8. Hur kopplar du av på fritiden? 

Kör motorcykel, tycker om att resa samt som ny ”hobby” via mina fullvuxna döttrar, min fru och min syster (som bor i Schweiz) har det kommit hajkande i naturen. Båt har vi också men den har jag inte hunnit just använda på sista tiden.


9. Något avrundande ord och tips från dig?
Betjäna dina kunder så som du skulle bli betjänad av din egna mäklare. Men kom också ihåg att ta vara på dig själv. Du behöver absolut inte jobba dygnet runt, 7 dagar i veckan för att vara en bra mäklare.

MARCUS SJÖHOLM
marcus.sjoholm@aktialkv.fi
050 314 0102

    14 okt. 2022

    Dela sidan