Reima Alander

Mer om oss

Reima Alader vaaka

Vår mäklare i Esbo

Hur kommer det sig att du blev mäklare? 
Att arbeta inom kundservice och med människor har alltid varit naturligt för mig. Jag har även i tidigare arbeten haft flexibel arbetstid så det här jobbet passar mina vanor.

 Hur hamnade du på just Aktia Fastighetsförmedling?
Jag började för ca 20 år sedan på ett annat företag inom fastighetsbranchen och ansåg redan då att branchen är väldigt intressant och gynnsam. På den tiden var Aktia fastighetsförmedling en ny frisk fläkt så kunde omöjligt motstå att byta företag, så jag började här redan år 2006, samma år som företaget grundades. Aktia fastighetsförmedling utvecklas år för år, i och med detta hålls vi som företag med i tidens svängar. Aktia LKV satsar på och alltid haft de bästa redskapen för att sköta jobbet, dessutom är det kul att jobba med så trevligt team.   

Vilka är de viktigaste egenskaperna för att lyckas som mäklare, enligt dig?
Inom fastighets branchen är det bra att vara en evig realist och en tålmodig sådan. I och med att marknadsläget hela tiden lever måste man noga följa med situationerna och hålla både uppdragsgivarna och köparna informerade om de rådande situationerna.

Har du något spännande objekt ute på marknaden just nu som man inte får missa?
Flera, på sätt och vis är alla mina objekt sådana. 

 

Har du något roligt / minnesvärt / lärorikt minne från din tid som mäklare
Varje dag händer det något sådant men till arbetets karaktär hör att hållas diskret så mer sällan kan vi tyvärr dela sådana anekdoter 😊 

Vad är det bästa med ditt jobb?
Att få vara med olika människor, alla dagar är olika och varje dag kan överraska. Arbetets frihet är en annan bra sak med arbetet, torts att det är relativt, på situationen, en bra mäklare har inte klart inprickat arbetstider utan är egentligen så gott som alltid anträffbar.

Du säljer drömboenden, vilket är ditt eget drömobjekt att köpa?
Jag skulle kunna köpa ett energieffektivt egnahemshus eller eventuellt ett lite äldre hus som man till rimligt pris skulle kunna göra till just sitt eget.

Vad sysslar du helst med på fritiden?
Oftast tar jag ut semester i Juli, då lättar jag ankar och seglar ut på östersjön och runt i skärgården med familjen. Då är jag pårikitgt på semester och delvis oanträffbar. 


Hur går mäklandet det med livet i övrigt – familj, barn, fritid?
Det tar lite tid att sätta sig i kundernas situationer och att få ihop jobbet med eget familjeliv är inte alltid så lätt. Av mig krävs flexibilitet men av min familj krävs förmågan att kunna anpassa sig till olika situationer och det har de under årens lopp vant sig vid.


Reima Alander
reima.alander@aktialkv.fi
040 505 3736

    28 sep. 2022

    Dela sidan