Terhi Nkwoemeka

Mer om oss

Terhi N Abo

Vår mäklare i Pargas området


1. Hur kommer det sig att du blev mäklare?

Det var rena slumpen. Ett annat företag hade tidigare varit frågat om mitt intresse för branchen men då passade det inte, det blev ändå kvar i tankarna. När sedan livsskedet var passligt bestämde jag mig att prova. Det är nu 9 år sedan och det var absolut värt det!

2. Hur hamnade du på just Aktia Fastighetsförmedling?

Jag jobbade som försäljningschef på en annan förmedlingsbyrå när en plats hos Aktia LKV i Pargas blev ledig. Att få jobba i sitt eget hemområde och ändå ha möjligheten att jobba i andra näliggande områden lockade så mycket att jag bestämde mig för att byta jobb.

Det här var definitvt rätt beslut eftersom jag redan varit här I flera år och anser att det är rätt för mig. Aktia Fastighetsförmedling är en arbetsplats där man verkligen bryr sig om sina anställda!


3. Vilka är de viktigaste egenskaperna för att lyckas som mäklare, enligt dig?

För att klara sig i den här branchen måste man vara målmedveten, långsiktig och redo att lära sig nya saker på den hela tiden utvecklande branchen. Det är även viktigt att inse att högklackat och skumpaglas bara är TV – i verkligheten är en mäklares jobb något helt annat.

4. Har du något spännande objekt ute på marknaden just nu som man inte får missa?

En av mina styrkor som mäklare är att jag förälskar mig i alla objekt som jag förmedlar. Därför kan jag med glädje säga att inget av mina objekt på marknaden får missas, de är alla underbara!

5. Har du något roligt / minnesvärt / lärorikt minne från din tid som mäklare?

Under min tid som mäklare har jag fått bevittna och leva mig med I flera olika livsskeden I folks liv, endel av dem är utmanande men som tur är flera härliga. Jag har t.ex följt med en man på hans livsresa från singelman och salt hans dåvarande hem, han började sedan sällskapa och det ar dags för en större lägenhet och efter en tid då familjen ökat var det dags för ett större egnahemshus. På sådana resor är det kul att få vara med på ett hörn.


8. Vad är det som driver dig i ditt arbete?

Att få möta härliga nya människor, bekanta sig med nya ackra hem, men framför allt att få hjälpa andra.

9. Hur skulle du beskriva din stil som mäklare?

Jag är en mäklare med fötterna på jorden. Jag bemöter personer som personer och gör mig inte till utan halls som den jag är.

10. Vilka skulle du säga är de största utmaningarna i mäklaryrket idag?

Situationen i världen och på marknaden för tillfället. Både köpare och säljare är nu osäkra och dessutom drar bankerna i tyglarna för tillfället.

11. Vad är en riktig bra försäljning – sett ur både säljarens och köparens perspektiv?

När båda parter är nöjda med affären och dess villkor är och naturligtvis när affären är avklarad.

12. Vision – framtidens bostäder, bostadsmarknaden I storstäderna?

I storstäderna är marknaden och kommer alltid att vara mer livlig än I övriga områden, men jag tror att marknaden jämnar ut sig nu och blir bredare i och med möjligehterna att distans arbeta.

13. Du säljer drömboenden, vilket är ditt eget drömobjekt att köpa?

Jag drömmer om et litet stockhus I lugnet av landsbygden men ändå så pass nära att tjänster finns till hands. Och beläget nära havet.

14. Vilka är dom vanligaste topp 3 bostadskriterierna enligt dig?

Området är naturligtvis alltid nummer ett. Och sedan vad man för för pengen. Köparna är väldigt medvetna om priserna. Som tredje skulle jag säga fortsättningsplaner, är bostaden lättsåld eller Iättuthyrd framtiden osv.

15. Hur tror du personligen att marknaden kommer se ut de kommande sex månaderna?

Oj, om man skulle ha en kristallkula så skulle man kunna kika lite. Vi lever nu i så märkliga tider att vad som helst kan hända. En sak är I alla fall säker och det är att marknaden aldrig dör ut och om det du är i det skede att sälja eller byta bostad så är det alltid bra tid att sälja.

16. Hur kopplar du av på fritiden?

Det bästa är mitt hem, yllesockor, tända ljus, popcorn och en bra film eller serie.

17. Vad sysslar du helst med på fritiden?

Jag spenderar min fritid med min familj och mina vänner. Och renoverar hemmet och njuter av naturen.

18. Hur går mäklandet det med livet i övrigt – familj, barn, fritid?

Det är utmanande men möjligt. Det kräver bra planering.

19. Något avrundande ord och tips från dig?

Önskar er alla en fin höst. Om du funderar på att sälja ditt hem eller köpa nytt så hör av dig. Jag hjälper dig gärna på finska, engelska eller svenska.


TERHI NKWOEMEKA
terhi.nkwoemeka@aktialkv.fi
040 300 2312

24 okt. 2022

Dela sidan