Paula Hirvonen

Mer om oss

Paula Hirvonen

Vår mäklare i Vasa området

1. Hur kommer det sig att du blev mäklare?

  Branschen har alltid intresserat mig men så länge barnen var små kunde jag inte övergå till mäklare. Jag följde bostadsbranschen på nära håll då jag under 26 år jobbade på banken, då en tjänst inom samma koncern öppnade sig kändes bytet säkert och jag tog emot mitt drömjobb.


  2. Hur hamnade du på just Aktia Fastighetsförmedling?
  I och med att jag jobbade på Aktia banken med olika uppgifter och slutligen som kontorschef, var flytten till ett mer självständigt arbete lätt.

  3. Vilka är de viktigaste egenskaperna för att lyckas som mäklare, enligt dig?

  Att ha en bra attityd, vara lätt att kontakta och tala med och dessutom ha respekt för både kunder och deras hem är ett par av de viktigaste egenskaperna. Till råga på det är det naturligtvis viktigt att upprätthålla sin yrkeskunnighet. I mitt område är tvåspårkighet vädigt viktigt.


  4. Har du något spännande objekt ute på marknaden just nu som man inte får missa?

   Jag har en super familjehem i centrum precis intill havet. Hemmet är i två plan och i gott skick! Det vill du inte missa.

   5. Vad är det bästa med ditt jobb?

   Omväxlande dagar, ingen arbetsdag är den andra lik, friheten att jobba självständigt, och därmed ansvaret. Dessutom är det väldigt givande att få se nöjda kunder och glada försäljare när hemmet får sina nya invånare. 

   6. Vilka egenskaper tror du man behöver för att bli en skicklig mäklare?

   Att själv vara flexibel i sina arbetsuppfgifter och arbetstider. Det är vikitgt att kunna sätta sig i kundernas situation och att kunna förstå deras funderingar. Det är även viktigt att kunna se kundernas behov och hitta rätt lösningar åt dem, eftersom köparen sällan ser, så som en mäklare, alla möjliheter och egenskaper hemmet har då de första gången är på visning.

   7. Hur skulle du beskriva din stil som mäklare? 

   Jag är lugn, artig och aktiv. Jag håller god kontakt med säljaren och naturligtvismed potentiella köpkandidater efter visningarna.  
   8. Vilka skulle du säga är de största utmaningarna i mäklaryrket idag?

   Värderingar av bostäder och att hitta kunder till renoveringsobjekt. 

   9. Du säljer drömboenden, vilket är ditt eget drömobjekt att köpa?

    I det här skedet drömmer jag inte om ett nytt boende; jag bor i ett egnahemshus och drömmer inte för tillfället om ett större eller mindre hem, däremot skulle jag kunna renovera mitt nuvarande hem. 

    10. Hur kopplar du av på fritiden? 

    På sommaren kopplar jag av i Vasas underbara skärgård eller omkring Finland med husbil. På vintern tycker jag om att vistas utomhus. Jag tycker även om olika slags handarbeten och att läsa. 

    11. Vad sysslar du helst med på fritiden?

    Jag joggar, vistas utomhus och spenderar tid med familjen. 

    12. Hur går mäklandet det med livet i övrigt – familj, barn, fritid?

    För mig fungerar det bra eftersom mina barn redan är vuxna. Min man är van vid mina arbetstider, som kan variera. Det viktigaste när man planerar i sin arbetskalender är att inte överfylla de utan komma ihåg att hålla fast vid rutiner och inte jobba för långa dagar.

    PAULA HIRVONEN
    paula.hirvonen@aktialkv.fi
    050 349 1801

    11 nov. 2022

    Dela sidan